Datum objave: 16. Siječanj 2019

Nakon južine i toplog vremena krajem tjedna bi se mogli zabijeliti i otoci

Nakon južine i toplog vremena krajem tjedna bi se mogli zabijeliti i otoci
Diana Ferić
Diana Ferić

Sredinom tjedna posvuda će biti još toplije, pa tako i diljem Dalmacije uz temerature zraka više od 10 stupnjeva. Gotovo proljetnom poslijepodnevnom ugođaju pridonijet će često umjeren, gdjegod i jak jugozapadnjak, na Jadranu uglavnom još i jače jugo.

Već od petka ponovno hladnije, ali ne kao prošlih dana, pri čemu će kišu tijekom petka zamijeniti snijeg, najprije u gorju, zatim i u mnogim nizinama, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Zimski ugođaj i osjećaj hladnoće pojačavat će povremeno umjeren, mjestimice prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana često jaka, ponegdje i olujna bura koja pahulje iz unutrašnjosti može donositi i do mora, možda čak i nekih otoka.

 

Danas će u istočnoj Hrvatskoj i jutarnja i dnevna temperatura biti i do 5 °C viša nego jučer. Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a puhat će slab i umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prognozira Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

Barem djelomice sunčano uz slab do umjeren jugozapadnjak bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Najniža jutarnja temperatura očekuje se između -2 i 1 °C, a najviša dnevna od 9 do 12 °C.

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz postupno sve više oblaka, a krajem dana mjestimice već može biti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni i južni vjetar. More malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka od 3 do 8 °C, u unutrašnjosti -5 do 0 °C, a najviša od 10 do 13 °C, u gorju 5 do 9 °C. 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: