Datum objave: 15. Siječanj 2019

Četiri šibenske sportske udruge dobile bespovratno 4 milijuna kuna za sportske aktivnosti mladih i invalida

Četiri šibenske sportske udruge dobile bespovratno 4 milijuna kuna za sportske aktivnosti mladih i invalida
Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primio je danas predstavnike Zajednice sportova grada Šibenika, predsjednika Joška Jurića i tajnika Daria Kulušića te predstavnike četiriju sportskih udruga, OKK Dražen Petrović Josipa Milakovića, Košarkaškog kluba Galeb Mira Vlaića, Malonogometnog kluba Crnica Antonija Svirčića te Košarkaške rekreativne lige Tomu Boljata.

Spomenute udruge uspješno su aplicirale europska sredstva u ukupnom iznosu od četiri milijuna kuna u sklopu projekta „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić čestitao im je na uspjehu te istaknuo važnost ovog projekta za razvoj sporta na području grada Šibenika.

„Nadamo se da će vaš uspjeh biti poticajan primjer i drugim udrugama da se aktiviraju te ostvare europska sredstva za svoj rad. Grad vam je na raspolaganju za partnerstvo te savjetodavnu ulogu u provedbi ovog hvalevrijednog projekta.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

Projekt će klubovi provoditi tijekom dvije godine, a financirat će se programi poput besplatnih termina za treninge i rekreaciju djece i mladih iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, nabavu kombija za potrebu prijevoza na treninge i natjecanja, zapošljavanje novih osoba koje će raditi s djecom te nabavu sportske opreme.

Ovaj projekt navedenim sportskim udrugama omogućit će dodatno jačanje te popularizaciju sporta među djecom i mladima na području grada Šibenika.

 

Iz kategorije: Vijesti