Datum objave: 10. Siječanj 2019

SDP traži od župana Pauka i gradonačelnika Burića da reagiraju zbog odlikovanja ratnog zločinca Slavka Lisice

SDP traži  od župana Pauka i gradonačelnika Burića da reagiraju zbog odlikovanja ratnog zločinca Slavka Lisice
Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog šutnje na posthumno odlikovanje pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Slavka Lisice jučer u Republici Srpskoj predsjednik ŽO SDP -a Joško Šupe i predsjednik gradske organizacije te stranke Tonči Restović u današnjem su priopćenju za javnost prozvali šibensko - kninskog župana Gorana Pauka i gradonačelnika Šibenika Željka Burića pitajući ih "Gospodo zar baš ni slova!?" Traže od njih da službeno reagiraju u ime svih građana Šibensko - kninske županije.

" Još 2001. godine Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio ga je na 15 godina zatvora zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i to zbog toga što je 1991. naređivao granatiranje našeg Šibenika. Podsjetit ćemo vas da su u tim bombardiranjima oštećena naša kulturna, vjerska i gospodarska dobra i da je nažalost bilo i ljudskih žrtava.

Oštro osuđujemo odlikovanje ovog ratnog zločinca, prvenstveno kao Šibenčanke i Šibenčani, jer poznavanjem i nezaboravljanjem vlastite povijesti, odajemo počast generacijama koje su nam „ostavile“ ovaj naš jedini grad.

Zločin se nikada ne smije zaboraviti, a zločinci ne smiju na ovaj način biti rehabilitirani.

Ono što nas posebno žalosti izostanak je županove i gradonačelnikove reakcije na ovaj događaj. Pretpostavljamo da je to iz razloga što je toj opskurnoj svečanosti, kao uvaženi gost, sudjelovao i njihov stranački kolega iz BiH.

Ali gospodo, natjerajte se i stavite interes Grada i Županije ispred stranačkog!

Stvarno vas lijepo molimo da već danas pošaljete službeno pismo organizatorima dodjele nagrada i da jasno izrazite gađenje tim činom, te ga osudite u ime svih Šibenčanki i Šibenčana", stoji u tom priopćenju.

 

Iz kategorije: Vijesti