Datum objave: 20. Prosinac 2018

Bira se nova Šibenska grandeca,prijedloge šaljite od danas do 6. siječnja 2019.

Bira se nova Šibenska grandeca,prijedloge šaljite od danas do 6. siječnja 2019.
Diana Ferić
Diana Ferić

Nova, treća „Šibenska grandeca“ bit će izabrana početkom ožujka 2019. godine, a od danas, 20. prosinca do 6. siječnja 2019. godine prikupljaju se prijedlozi za to prestižno priznanje koje mogu poslati pojedinci i udruge, kako je danas odlučilo posebno Povjerenstvo za izbor „Šibenske grandece“.

Riječ je o tituli koja se dodjeljuje ženi koja živi na šibenskom području ili je rođena Šibenčanka, a koja je u 2018. godini svojim radom i zalaganjem, u prvom dijelu volonterskim, pridonijela razvoju lokalne zajednice i podizanju kvalitete života bilo zajednice u cjelini ili nekih skupina ljudi kojima je potrebna pomoć ili potpora.

Nakon što stignu prijave koje se primaju na e mail adresi volimsibenik1066@gmail. com ili na broj 099 7333629 Povjerenstvo će odabrati 8 kandidatkinja koje će biti predstavljene u javnosti, a nakon toga, među njima će izabrati i novu „Šibensku grandecu“. Tu su titulu protekle dvije godine ponijele šibenska liječnica anesteziologinja Danči Mihovilčević i dr.sc Irena Bralić, pedijatrica koje su istaknule svojim profesionalnim radom, ali i volonterskim pomaganjem ljudima.

 

Akciju izbora „Šibenske grandece“ pokrenula je Udruga „Volim Šibenik“ uz potporu Muzeja Grada Šibenika i Grada Šibenika, a medijski pokrovitelji su Županijski radio Šibenik,i Slobodna Dalmacija i te portali Šibenski.hr, ŠibenikIN i Šibenik News. Cilj je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, „pomiču granice“ u funkcioniranju lokalne zajednice i nesebično rade pozitivne stvari,a u javnosti nisu dovoljno prepoznate.
 

Iz kategorije: Vijesti