Datum objave: 07. Prosinac 2018

Promocija meda i medara:Šibenski prvašići na pokolon dobili staklenku meda

Promocija meda i medara:Šibenski prvašići na pokolon dobili staklenku meda
Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik priključio se „Programu školskog mednog dana“ koji provodi Ministarstvo poljoprivrede. U povodu svetkovine sv. Ambrozija, zaštitnika pčelara, danas su učenicima prvih razreda osnovnih škola, čiji je osnivač Grad Šibenik, podijeljene staklenke meda.

Cilj Programa je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu djece, o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost kako bi se stvorili bolji uvjeti za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu. Potreba za Programom školskog mednog dana također proizlazi iz činjenice da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati prehrambene navike s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj redovnoj prehrani.

U „Program školskog mednog dana“ u Šibeniku uključeno je devet osnovnih škola, odnosno 402 učenika i učenica prvih razreda. Učenicima je podijeljen med zapakiran u „nacionalnu staklenku za med“ od 370 ml sukladno propisima Hrvatskog pčelarskog saveza, a nabavljen je od lokalnog proizvođača, OPG-a Plavčić iz Rakova Sela.

Učenicima su podijeljene i prigodne bojanke i brošure u kojima je, na djeci prilagođen način, opisana važnost meda.


 

Iz kategorije: Vijesti