Datum objave: 06. Prosinac 2018

Blagdan svetog Nikole:Prisjećanje na sve poginule i nestale pomorce i nedavno preminulog Gordana Baraku

Blagdan svetog Nikole:Prisjećanje na sve poginule i nestale pomorce i nedavno preminulog Gordana Baraku
Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom obilježavanja blagdana svetog Nikole i dana zaštitnika pomoraca, šibenski Sindikat pomoraca Hrvatske i ove je godine organizirao tradicionalno polaganje vijenca u more, u čast svih palih i nestalih hrvatskih pomoraca.

U obilježavanju Dana pomoraca sudjelovali su predstavnici Šibensko-kninske županije, zamjenica župana Darija Puljić i pročelnica Ureda župana Senka Bilać te predstavnici Policije, Lučke uprave, Lučke uprave Šibensko-kninske županije, predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Šibenik i predstavnici Udruge pomorskih kapetana i časnika Šibenik.

Brodovi Lučke kapetanije i šibenske pomorske policije isplovili su danas prema Krapnju, gdje su predstavnici Sindikata i pomorske policije u more položili vijence prisjetivši se tako svojih poginuli i nestali kolega i nedavno preminulog Gordana Barake, predsjednika Udruge pomorskih kapetana i časnika Šibenik. Prigodnu riječ za pokojnog Baraku u nazočnosti njegove obitelji, uputio je kapetan Mirko Španja ispred Udruge pomorskih kapetana.

„Kapetan Gordan Baraka, koji je i sam dugo godina plovio, a kada je prestao ploviti otvorio je pomorsko učilište koje je odgojilo generacije pomoraca“, rekao je Španja.

Vijenac je blagoslovio don Krešimir Mateša, župnik katedrale sv. Jakova, koji je predvodio molitvu za sve pomorce i ljude koji s morem i od mora žive.
 

Iz kategorije: Vijesti