Datum objave: 29. Studeni 2018

Policija na Meterizama pronašla dvojicu bjegunaca za koje se sumnja da su imigranti

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je, uz pomoć građana, na Meterizama  pronašla dvojicu muškaraca koji su iskočili danas oko 11.30 sati iz kamiona bosanskohercegovačkih registracija kod skladišta trgovačkog centra Era u Njivicama i pobjegli, potvrdila je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske. Vjerojatno su  u bijegu prešli brdo između Njivica i Meteriza i našli se na Meterizama gdje su bile raspoređene policijske snage. Sumnja se da je riječ o ilegalnim imigrantima. 

Objavljeno ranije:

Dvije osobe za koje se pretpostavlja da su ilegalni imigranti iskočile su danas nešto prije podne iz teretnjaka s građevinskim materijalom, BiH registracija, na parkingu trgovačkog centra na izlazu iz Šibenika prema Vodicama, javlja Šibenik.in.

Vozač kamiona bosanskih registracija koji se predstavio kao Šesto je ispričao kako je krenuo iz Livna uobičajenom rutom te da nije primijetio ništa neobično.

"Krenuo sam iz Livna najnormalnije kao i svaki dan. Pretpostavljam da su oni ušli odmah u Livnu ili na graničnom prijelazu Kamensko, ali ja ništa nisam primijetio sve dok nisam došao u Šibenik i parkirao se ispred trgovačkog centra. Kad sam išao dignuti ceradu vidimo sam dva čovjeka. Odsjekle su mi se noge, ja gledam u njega, on gleda u mene. Išao sam zatvoriti ceradu, ali jedan je iskočio vani, a za njim i drugi i krenuli su trčati prema brdu", ispričao je vozač Šesto koji kaže da mu je ovo prvi put da mu se nešto ovako dogodio, ali od kolega je čuo da se ovakve stvari događaju sve češće.
Kako je kazala glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor, policijska postupanja su u tijeku.

"Postupanje je u tijeku, prikupljaju se sve obavijesti i dokazi u cilju utvrđivanja okolnosti ovog događaja", kratko je kazala Kosor.
Na terenu ispred trgovačkog centra su policajci koji su pregledavali nadzorne snimke kamera i razgovarali s vozačem kamiona.

"Kamion je parkirao i čim je dignuta cerada iznutra je iskočilo njih nekoliko te su počeli trčati izvan okruga trgovačkog centra. Sigurno je riječ o migrantima", rekao je očevidac koji se zatekao na parkingu.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: