Datum objave: 25. Studeni 2018

MEMENTO – Neispunjena želja profesora Ive Livakovića

MEMENTO –  Neispunjena želja profesora Ive Livakovića
Diana Ferić
Diana Ferić

Intimnim prijateljima koji su ga posjećivali kada je tjelesno onemoćao, ali ostao snažna i bistra uma, tijekom vedrih i optimističnih razgovora, profesor Ivo Livaković, znao je kazati kako bi želio da ga se na posljednji počinak isprati skladbom Krste Odaka „Svrši stopi moje“.

Ta mu želja, spletom okolnosti, nije mogla biti ispunjena na putu od ispraćajne dvorane do posljednjeg počivališta. Njegov pjevačko društvo „Kolo“ čiji je bio doživotni predsjednik, ispratilo ga je lijepom i primjerenom pjesmom „Ave Maria“, ali se ipak šaptom pronosio žal što to nije bila Odakova „Svrši stopi moje“.

Sada kada više nema Ive Livaković, vodećeg šibenskog intelektualca tijekom gotovo 60 godina svog plodnog radnog i stvaralačkog života, bez kojeg ne bi bilo puno toga čime se Šibenik ponosi, niti bi bio grad kakav je i kakvim sebe doživljava, jedini način da mu se želja ispuni je da se stope slike iz njegovog života s Odakovom skladbom koju je toliko volio da je želio da mu baš njene note budu posljednji zemni zvuci.

Pogledajte i na našem Facebooku ili na Volim Šibenik Youtube TV-u https:  //www.youtube.com/watch?v=Jg8NDf0mVks
 

Video

Iz kategorije: Vijesti