Datum objave: 23. Studeni 2018

Šibenski Lionsi u novoj akciji:Na zabavi za Martinje prikupljaju novac za aparat za dječju dijagnostiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalna zabava koju u povodu Martinja ove godine 30. Studenog organizira Lions klub Šibenik imat će, kao i uvijek humanitarni karakter. Donacijama će Dječjem odjelu šibenske bolnice kupiti suvremeni i prenosivi Compact 5 aparat za dječju dijagnostiku vrijedan dvadesetak tisuća kuna o čemu su danas izvijestili javnost.

 

„Na kupnju ovog aparata smo se odlučili zbog loše demografske slike Hrvatske. Djeca su naše najveće blago pa je i ovaj potez Lionsa usmjeren na to da ih najviše moramo čuvati – rekao je danas pred dječjim odjelom šibenske bolnice Ante Bašić, predsjednik Lionsa Šibenik.

 

Osim tradicionalnog Martinja, Lionsi će organizirati i humanitarnu akciju 'Božićna košarica'.

 

- U nekoliko Tommyjevih trgovina sljedeći tjedan bit će postavljene te humanitarne košare u koje svi koji to žele mogu ostaviti nešto za socijalno ugrožene obitelji. Akcija će trajati do nekoliko dana prije Božića, a popis socijalno ugroženih obitelji kojima je pomoć potrebna dobit ćemo od Centra za socijalnu skrb – rekla je Gorjana Bašić, predsjednica ženskog ogranka Lions kluba u Šibeniku.

Zamjenica voditeljice dječjeg odjela Mirjana Matić zahvalila se Lionsima na donacijama i aparatu koji će im dosta pomoći pri dječjoj dijagnostici, piše ŠibenikIN.
Tradicionalno Martinje i ove će se godine održati u Atrijumu na Lozovcu, a cijena ulaznice je 160 kuna.

FOTO:ŠibenikIN
 

Iz kategorije: Vijesti