Datum objave: 02. Studeni 2018

Muzej Grada Šibenika dobio novac za projekt koji će hendikepiranim građanima približiti muzejske sadržaje

Muzej Grada Šibenika dobio novac za projekt koji će hendikepiranim građanima približiti muzejske sadržaje
Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt „KULTajmo u Šibeniku“ vrijedan 780 000 kn koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda predstavljen je danas u Muzeju grada Šibenika. Prijavitelj projekta je upravu Muzej u partnerstvu s Gradom Šibenikom, Udrugom slijepih i Šibensko-kninske županije, udrugom Mladi u EU te Fotoklubom Šibenik. Cilj im je olakšati dostupnost kulturnih, posebno muzejskih sadržaja slijepim, gluhim i drugim hendikepiranim građanima.

„ Važnost ovog projekta je u suradnji gradskih kulturnih ustanova i udruga civilnog društva, a Grad Šibenik bit će im na raspolaganju u provedbi projekta. Posebno nas veseli što će se projektom slijepim i slabovidnim osobama povećati dostupnost sadržaja i programa Muzeja grada Šibenika“, kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Paško Rakić dodajući kako taj projekt pokazuje da gradske ustanove mogu i same,a ako s epotrude, doći do novca za nove sadržaje.

 

Ravnatelj šibenskog Muzeja Željko Krnčević istaknuo je kako će u sklopu projekta biti održana taktilna izložba za slijepe te škola fotografiranja za djecu s posebnim potrebama, a postavit će se i table prilagođene slijepim osobama na arheološkim nalazištima na području grada Šibenika.

Projekt je predstavila i Mirna Vulin iz udruge „Sveti Danijel“ koja ga je za potrebe Muzeja i partnera izradila.


KULTajmo u Šibeniku ima svrhu jačanja obrazovnih kapaciteta policy makera o umrežavanju javnog i civilnog sektora, umrežavanje udruga različitih djelatnosti te jačanje kapaciteta Muzeja grada Šibenika u povećanju dostupnosti kulturnog/edukativnog sadržaja građanima Šibenika, smanjujući socijalnu isključenost. Rok provedbe projekta je 16 mjeseci, odnosno do siječnja 2020. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti