Datum objave: 22. Listopad 2018

Maja Bujas za Me.mum s Udruženjem inovatora "Faust Vrančić" dobila zlatnu medalju na ARCA -i

Maja Bujas za Me.mum s Udruženjem inovatora "Faust Vrančić" dobila zlatnu medalju na ARCA -i
Diana Ferić
Diana Ferić

Maja Bujas dobila je, kao članica šibenskog udruženja inovatora „Faust Vrančić“, zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu inovacija ARCA za svoju naprednu aplikaciju Me.mums kojom je povezan uređaj za određivanje plodnih dana kod žena uz analizu sline. Od postojećih se razlikuje budući da jedina prati količinu “paprati” u slini, a machine learning pomaže u definiranju plodnih dana u kojima je mogućnost začeća najveća.

Maja, uz potporu svog supruga, iskusnog poduzetnika Hrvoja Bujasa, rođenog Šibenčanina, koji iza sebe ima nekoliko digitalnih projekata – GoHome, Crno Jaje te portala za online prodaju osiguranja Osiguraj.me. uporno promovira taj napredni uređaj jer vjeruju da postoji prostor na tržištu smart devicea koje je prošle godine vrijedilo 3,5 milijarde dolara, a procjenjuje se kako će do 2024. vrijediti više od 25 milijardi dolara.

Početak Me.mum priče seže unatrag skoro dvije godine koliko im je trebalo da izrade prototip uređaja pri čemu su imali pomoć osječke tvrtke Reaktor.

Na ideju o kreiranju Me.muma došla je poduzetnica Maja Bujas kada je i sama pokušavala zatrudnjeti. „Postojeći sličan uređaj na tržištu odlučila je pretvoriti u „pametan“, spojiti ga s mobitelom i tako dobiti prave rezultate.

 

Iz kategorije: Vijesti