Datum objave: 17. Listopad 2018

Roditelji poginulih branitelja Kupresa, Livna i Tomislavgrada u posjetu Šibeniku

Roditelji poginulih branitelja Kupresa, Livna i Tomislavgrada u posjetu Šibeniku
Diana Ferić
Diana Ferić

Roditelji poginulih branitelja koje okuplja Udruga poginulih branitelja Herceg - bosanske županije u BiH, a objedinjuje podružnice iz općina Livno, Kupres i Tomislavgrad, posjetili su danas Šibenik i položili vijence na spomen obilježje poginulim, nestalim i preminulim šibenskim braniteljima.

Kako smo doznali od Franje Čačije, predsjednika Udruge poginulih branitelja Herceg - bosanske županije, članovi te udruge i njenih podružnica došli su u Šibenik u sklopu svog memorijalnog hodočašća u hrvatske gradove u čijim postrojbama su se za Hrvatsku borili i ginuli njihovi sinovi, braća i očevi.

U Šibenik su došli nakon posjeta Zadru, Maslenici, Škabrnji, Kašiću i Kninu, a u povratku će posjetiti Sinj gdje će im, kao i u Šibeniku i u drugim hrvatskim gradovima, domaćini biti domicilne udruge poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Iz općina Kupres, Livno i Tomislavgrad tijekom Domovinskog rata boreći se protiv bivše JNA, pobunjenih Srba i srbijanskih paravojnih postrojbi poginula su 262 branitelja od kojih 40 u Hrvatskoj gdje ih je većina i sahranjena. Tijekom posjeta roditelji poginulih branitelja razmjenjuju iskustva, ali glavni cilj njihovog memorijalnog hodočašća je nastojanje da se na zaboravi na one koji su životom platili cijenu slobode i njihovu žrtvu. Međusobno ih povezuju bol zbog gubitka sinova, braće i muževa, ali i ponos spoznaje da su dali živote za svoj hrvatski narod.
 

Iz kategorije: Vijesti