Datum objave: 16. Listopad 2018

Dražen Grgić odustao o plovidbe Atlantikom do Brazila, vraća se sa Sardinije

Dražen Grgić odustao o plovidbe Atlantikom do Brazila, vraća se sa Sardinije
Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog niza nedaća koje su ga snašle, kako je napisao na svom Facebook profilu, šibenski liječnik Dražen Grgić, odustao je od svog poduhvata da sam u 10- metarskoj jedrilici otplovi iz Šibenika do Brazila i natrag. Rutu je skratio na put oko Sardinije do Korzike i natrag prema Messini i Jadranu. Tu odluku Grgić je donio na Sardiniji.

" Puno je vremena otišlo u startu zbog vrlo promjenjivih vremenskih prilika i neplaniranih stajanja zbog više sile, tako da će ocean pričekati bolja vremena. I ovo je puno, skoro 800 Nm solo i još oko 1000Nm natrag. Za amaterskog jedriličara samo oni koji su probali znaju što znači. Sigurnost prvo, a ruta kako bude vrijeme", kaže Grgić

 

Taj Šibenčanin sa zagrebačkom adresom odlučio je bio preploviti sam Atlantik kako bi skrenuo pozornost javnosti na akciju „Čisto more, čisto srce“ kojom se želi naglasiti značaj očuvanja mora i morske flore i faune te veliku štetnost plastike, pogotovo plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu, koja pluta i raspada se u morima diljem svijeta i ugrožava živi svijet u moru a na koncu i nas same. U tomu je dobio potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika.

 

„Sveti Mihovil u akciji Čisto more Čisto srce

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: