Datum objave: 12. Listopad 2018

NA DANAŠNJI DAN - Na Jadriji više kupačica, kupača i turista nego usred ljeta

Diana Ferić
Diana Ferić

Više je kupačica, kupača i turista na kupalištu Jadrija bilo danas nego usred ljeta. Omiljeno šibensko kupalište, izvještavaju novine, u pravi su mravinjak pretvorili domaćini i stranci koji uživaju u nevjerojatno lijepom vremenu i toplom moru.

Novinari su začuđeni jer kupališna sezona u Šibeniku kao i susjednom Trogiru i Splitu traje već više od šest mjeseci i još ne jenjava iako je već skoro polovica listopada.

Kupači hvale more koje je ugodno da ugodnije ne može biti, a neplivači i kibici komentiraju da je sada ljepše nego ljeti jer su lijepe dame slobodnije, a i kostimi su im smjeliji pa se itekako imaju u čemu uživati i oni kojima nije do kupanja.

Stariji Šibenčani pričaju da to nije došlo odjednom i da nije neko osobito čudo da je u listopadu tako ugodno, sunčano i toplo. Neki se sjećaju da se znalo dogoditi da sunce zasja, a more bude pogodno za kupanje ponekada čak i u prosincu, a dogodilo se da je jednom sezona kupanja počela već u veljači.

Kako god bilo ljepota sunčane jeseni privukla je brojne turiste pa se na Jadriji mogu čuti naročito njemački, talijanski i češki, a ima i dosta Mađara. Prognoza vremena kaže da će lijepo vrijeme potrajati još najmanje deset dana.
(Zabilježeno na današnji dan 12. listopada 1935. godine)
 

Iz kategorije: Vijesti