Datum objave: 08. Listopad 2018

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pokraj Spomen križa u Šibeniku obilježen Dan neovisnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su danas vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, a u povodu obilježavanja 8. listopada - Dana neovisnosti Republike Hrvatske, priopćili su iz Ureda župana Šibensko - kninske županije.

„Put do neovisnosti bio je trnovit, stoga vrijedi prisjetiti se na današnji dan svih onih koji su svojom hrabrošću ostvarili želju hrvatskog naroda za slobodom i nezavisnošću“, poručio je župan Goran Pauk


Molitvu odrješenja za preminule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata predvodio je fra Ivan Penava.

Podsjetimo se, dana 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio odluku o raskidu državnopravnih veza Republike hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pri tom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji. Dan neovisnosti RH obilježava se od 2001. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti