Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 13:48

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pokraj Spomen križa u Šibeniku obilježen Dan neovisnosti

Napisala: 
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pokraj Spomen križa u Šibeniku obilježen Dan neovisnosti

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su danas vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, a u povodu obilježavanja 8. listopada - Dana neovisnosti Republike Hrvatske, priopćili su iz Ureda župana Šibensko - kninske županije.

„Put do neovisnosti bio je trnovit, stoga vrijedi prisjetiti se na današnji dan svih onih koji su svojom hrabrošću ostvarili želju hrvatskog naroda za slobodom i nezavisnošću“, poručio je župan Goran Pauk


Molitvu odrješenja za preminule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata predvodio je fra Ivan Penava.

Podsjetimo se, dana 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio odluku o raskidu državnopravnih veza Republike hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pri tom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji. Dan neovisnosti RH obilježava se od 2001. godine.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!