Datum objave: 03. Listopad 2018

Počelo treće suđenje Tomislavu Horvatinčiću za smrt bračnog para Salpietro,a ponovno će se braniti sinkopom

Počelo treće suđenje Tomislavu Horvatinčiću za smrt bračnog para Salpietro,a ponovno će se braniti sinkopom
Diana Ferić
Diana Ferić

Treće suđenje Tomislavu Horvatinčiću, poduzetniku koji je svojim gliserom 2011. usmrtio dvoje talijanskih nautičara, bračni par Salpietro počelo je danas na Općinskom sudu u Šibeniku uz njegovo ponovno izjašnjavanje s "Nisam kriv“

 

"Još jednom izražavam sućut za tragediju i pokušavam stupiti u kontakt s djecom poginulih roditelja i ublažiti gubitak. Nisam kriv", rekao je Horvatinčić.
Kako javlja novinar Nove TV Šime Vičević, Horvatinčićeva obrana će i dalje inzistirati na sinkopi.

 

Državna odvjetnica šibenskog Državnog odvjetništva Irena Senečić kazala je kako je Horvatinčićeva obrana neprihvatljiva.

 

"Okrivljeni nije pratio promet pri plovidbi, prekršio je niz pomorskih propisa i to bezobzirno, a posljedica njegova ponašanja je teška tragedija", istaknula je Senečić.
Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica rekao je da ne postoje dokazi za Horvatinčićevu odgovornost i da postoje razlozi koji isključuju odgovornost za nesreću.
"Obrana će inzistirati na iskazima svjedoka, posebice ključnih i na saslušanju medicinskih vještaka", dodao je Baica.
Ovaj put mu ne sudi Maja Šupe

Podsjetimo, treće suđenje počinje jer su prve dvije presude Tome Horvatinčiću srušene na Županijskom sudu u Zadru. U prvom suđenju sutkinja Maja Šupe je Horvatinčiću izrekla uvjetnu kaznu, a potom ga na drugom suđenju oslobodila u presudi koja je šokirala hrvatsku javnost. Naime, sutkinja Šupe povjerovala je u, najblaže rečeno, nekredibilnu Horvatinčićevu tvrdnju o sinkopi zbog kojeg je navodno bio u nesvjesnom stanju u trenutku sudara na moru.

Ovo je prvi put da Horvatinčiću neće suditi Maja Šupe. Naime, s obzirom na to da je Županijski sud u Zadru već dva puta srušio njezine presude, ovaj put će sudskim vijećem predsjedavati sudac Ivan Jurišić.

Upravo je tog suca Horvatinčićeva obrana htjela izuzeti od suđenja uz argument da mu supruga radi u šibenskom DORH-u. No, taj prijedlog Horvatinčićeve obrane je odbijen.

Horvatinčić je prije više od sedam godina, u kolovozu 2011. godine, usmrtio dvije talijanskih nautičara kad je svojim gliserom gotovo prepolovio njihovu jedrilicu, piše Index.hr.
 

Iz kategorije: Vijesti