Datum objave: 28. Rujan 2018

Održava svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika:Projekt Batižele je ključan za Šibenik

Održava svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika:Projekt Batižele je ključan za Šibenik
Diana Ferić
Diana Ferić

Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima održana je danas u šibenskom kazalištu u povodu Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila.

Na svečanosti su bili brojni uzvanici, ministar državne imovine Goran Marić, gradski vijećnici, šibensko- kninski župan Goran Pauk sa suradnicima, gradonačelnici gradova Šibensko-kninske županije, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, predstavnici susjednih i prijateljskih gradova Zagreba, Splita i Sinja, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, ravnatelji osnovnih, srednjih škola i vrtića i mnogi drugi i šibenski biskup Tomislav Rogić.
 

Uzvanicima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić.

„Šibenik je pokazao da zna kako na specifičan i inovativan način upravljati kulturnim i povijesnim nasljeđem, a kamen temeljac razvoja grada, uz stvaranje novog centra visokog obrazovanja, bit će realizacija projekta Batižele. Promijenili smo razmišljanje ljudi i stav o Šibeniku, ne samo u gradu već diljem naše zemlje. Prijelomnica je projekt Batižele, prostor gdje je nekad bila crna industrija postat će prostor novog koncepta življenja. Šibenik je preporođeni grad koji hrabro kroči naprijed i koji je sasvim sigurno osigurao svoju budućnost.“, kazao je gradonačelnik te sugrađanima čestitao Dan grada i blagdan sv. Mihovila.
Ministar državne imovine Goran Marić izdvojio je kao jedno od najugodnijih iskustava obnašanja ministarske funkcije rad na projektu Batižele.
„U posljednjih godinu i pol često sam tu, a upoznao sam novi Šibenik, nove impulse i ljude koji znaju što žele. Kada zaživi projekt Batižele Šibenik više neće biti isti grad. Postat će grad novih vizura, novog potencijala i dinamike. „ kazao je ministar te svim Šibenčanima i Šibenčankama čestitao Dan grada i blagdan sv. Mihovila.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Gradskog vijeća Dragan Zlatović, župan Goran Pauk, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić
Uslijedio je najsvečaniji dio sjednice kada su uručene nagrade i priznanja. Nagrada za životno djelo Grada Šibenika uručena je mons. Anti Ivasu, šibenskom biskupu u miru, za dugogodišnje iznimne zasluge u duhovnoj, humanitarnoj, obrazovnoj i vjerskoj obnovi grada Šibenika.

Nagrada Grada Šibenika uručena je: Pavlu Mašiću za iznimna postignuća na području kulture i glazbene umjetnosti te Rudolfu Štefanu za iznimna postignuća u gastronomiji i promicanju Šibenika kao posebne turističke destinacije.
Plaketa Grada Šibenika dodijeljena je udruzi „Hrvatska žena“ povodom 25. godina domoljubnog djelovanja na humanitarnom, socijalnom i kulturnom području, dok je Grb Grada Šibenika uručen Ivi Kurelac za svekoliki doprinos izučavanju šibenske srednjovjekovne povijesti i znanstveno-stručnu suradnju u obilježavanju 950. godina od prvog spomena grada Šibenika.
U ime dobitnika na priznanjima se zahvalio mons. Ante Ivas.
U glazbenom dijelu programa nastupili su ŠPD Kolo, Ivo Pattiera i klapa Sebenico,a program su vodili šibenski glumci Franka Klarić i Jakov Bilić.
 

Iz kategorije: Vijesti