Datum objave: 25. Rujan 2018

Raste broj krađa za koje se sumnjiče dvije džeparošice koje su "operirale" u NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije džeparošice stare 43 godine koje su „operirale“ po NP Krka, a koje su otkrivene i uhvaćene oko 10. rujna i osumnjičene za 18 krađa policija sumnjiči za još sedam krađa na štetu inozmenih turista, posjetitelja tog nacionalnog parka.

 

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene između 17. kolovoza i 5. rujna na prostoru Nacionalnog parka Krka počinile još sedam kaznenih djela „džepnih“ krađa sve na štetu stranih državljana i to njemačkih, poljskih, engleskih, finskih, talijanskih, i čeških, na način da su koristile ili same izazivale gužvu ili su krađe vršili iz ostavljenih ruksaka oštećenih za vrijeme njihova kupanja. Kako je ranijim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno osumnjičene su, s ciljem vršenja ovih kaznenih djela, unajmile apartman na području grada Zadra u koji su se iz Zagreba dovezle osobnim automobilom unajmljenim u Rent a car poslovnici na području Zagreba. Odsjevši u unajmljenom apartmanu osumnjičene su svakodnevno, do 6. rujna, do trenutka zatjecanja od strane policijskih službenika, tim osobnim automobilom dolazile na područje Nacionalnog parka Krka i to s ciljem vršenja kaznenih djela, nakon čega bi se vraćale u apartman i pohranjivale otuđene predmete“, ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.
Tijekom ranije provedenog kriminalističkog istraživanja u unajmljenom apartmanu je pronađen veći dio ukradenih predmeta i jedna dio je vraćen oštećenim stranim državljanima.

 

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnesena kaznena prijava.
 

Iz kategorije: Vijesti