Srijeda, 19 Rujan 2018 10:54

Mirjana Žurić: Učiteljska vijeća u školama nisu bila za uključivanje u "Školu za život"

Napisala: 
Mirjana Žurić: Učiteljska vijeća u školama nisu bila za uključivanje u "Školu za život"

Samo jedna osnovna škola u Šibeniku i to ona najmanje, na otoku Zlarinu uključila se ove školske godine u eksperimentalnu fazu kurikularne reforme nazvanu „Škola za život“ dok ostale nisu pokazale nikakav interes i to najvećim dijelom zbog odbijanja Učiteljskog vijeća, odgovor je koji je vijećnica u Gradskom vijeću Iris Ukić Kotarac dobila na svoje pitanje kakav je komentar odgovornih u Grada Šibenika kao osnivaču osnovnih škola na izostanak volje za uključivanje u „Školu za život“.

Prema riječima Mirjana Žurić, pročelnice Ureda za društvene djelatnosti Grada Šibenika na anketu koju je u proljeće školama uputilo Ministarstvo obrazovanja odgovorilo su samo tri osnovne škole u Šibeniku, među njima OŠ Tina Ujevića i OŠ Brodarica, ali Učiteljska vijeća koja moraju dati suglasnost nisu to prihvatila.“ To je vjerojatno zbog toga što učitelji i nastavnici smatraju da je sve dosta nepripremljeno i ne žele prihvatiti neizvjesnost“, ističe Mirjana Žurić.

Nedostatak entuzijazma spram novih promjena i modernizacije nije baš prihvatjiv i većina će je protumačiti kao inertnost, pasivnost pa možda čak i lijenost nastavničkog kadra no struka ima svoje argumente zašto ne želi skočiti naglavačke u nepoznato.

Učitelji s kojima smo razgovarali kažu da su se u svom radnom vijeku naslušali i nagledali mnogobrojnih reforma i najava reforma obrazovnog sustava i da su sve neslavno propale pa im je dosta da budu stalno u nekim eksperimentima. Osim toga naše osnovne škole nisu ni dovoljno informatički opremljene niti zrele pa se nastavnici ne žele dovesti u situaciju "snalazi se kako znaš", a kako doznajemo ni roditelji nisu bili spremni baš da njihova djeca budu dio tog eksperimenta.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!