Petak, 14 Rujan 2018 11:28

Grad Šibenik zbog prodaje dijela srušene zgrade kina Tesla državi mora platiti gotovo milijun kuna

Napisala: 
Grad Šibenik zbog prodaje dijela srušene zgrade kina Tesla državi mora platiti gotovo milijun kuna

Grad Šibenik nije samo izgubio vrijedni dio baštine šutke predajući u ruke secesijsku zgradu bivšeg kina Tesla šibenskom poduzetniku Josipu Stojanoviću Jollyju koju je on nedavno bezdušno srušio nego sada za tu bivšu zgradu, koja im je očito bila bezvrijedna pa je nisu ni pokušali zaštiti kao kulturno dobro, mora državi platiti gotovo milijun kuna jer su izgubili spor, odnosno mora vratiti novac koji je Grad dobio od tog poduzetnika.

Naime, država je tužila Grad Šibenik da je posvojila u denacionalizaciji 2/8 dijela te nekretnine koje je prodala tvrtki „Sunčani sat“ Josipa Stojanovića Jollyja. To su nam potvrdili u Uredu gradonačelnika.

„Grad je 2007.g., prodao Sunčanom satu d.o.o., kao upisano vlasnik , 2/8 dijela nekretnine označene kao čest.br. 2553 K.O. Šibenik (bivše kino Tesla). Spor se vodio oko utvrđivanja vlasništva, a okončan je nagodbom po kojoj će grad u 8 obroka isplatiti primljeni iznos u visini od 936.500,00 kn“, stoji u njihovom odgovoru.

Kažu i da to neće pogoditi gradski proračun jer su sredstva osigurana.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!