Četvrtak, 13 Rujan 2018 13:37

Grad će šibenskim osnovcima sufinancirati nabavu udžbenika, ali će primjenjivati imovinski cenzus

Napisala: 
Grad će šibenskim osnovcima sufinancirati nabavu udžbenika, ali će primjenjivati imovinski cenzus

Roditelji učenika osnovnih škola u Šibeniku od sljedeće školske godine dobit će financijsku pomoć Grada Šibenika za nabavu udžbenika, ali će ta pomoć ovisiti o socijalnom statusu., prema onomu što je dogradonačelnik Šibenika Paško rakić jučer kazao na pitanje vijećnika HRAST-a Nenada Samardžije u vezi s osiguravanjem besplatnih udžbenika za šibenske osnovce.

„Kad će roditelji znati hoće li u Šibeniku biti osigurani besplatni udžbenici za učenike osnovne škole, hoće li ih grad financirati ili sufinancirati i koja je to politika koju provodite“, zanimalo je Samardžiju.

Dogradonačelnik Rakić potvrdio je da djeluje radna skupina koja razmatra demografske mjere za Grad Šibenika, a tema su i udžbenici.

„Sigurno je da ćemo od sljedeće godine sufinancirati nabavu udžbenika u čemu ćemo se voditi imovinskim cenzusom. Zbog toga smo zatražili podatke od Mirovinskog fonda. Donijet ćemo i neke druge mjere kao što su veći broj stipendija, povećanje naknade za novorođenčad i slično“, najavio je Rakić.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!