Datum objave: 07. Rujan 2018

Što rade konzervatori:Stare kamene ploče u ulici Horacija Fortezze zamijenjene betonom!

Što rade konzervatori:Stare kamene ploče u ulici Horacija Fortezze zamijenjene betonom!
Diana Ferić
Diana Ferić

Devastacija velikih razmjera dogodila se u srcu starog Šibenika, u ulici Horacija Fortezze veći dio koje je betoniran, a stare kamene ploče su uklonjene. To tako stoji već mjesecima i nitko nije reagirao. Kamene ploče ostale su još na početku i na kraju te uličice koja vodi od ulice Fausta Vrančića prema Gorici.
Stanari kažu da je poduzeće Vodovod i odvodnja u dogovoru s Gradom Šibenikom u toj ulici postavio nove vodovodne cijevi nakon čega su stare kamene ploče zamijenili betonom što je nedopustivo. Pitanje je i kamo su nestale kamene ploče.

Sjetimo se kako je to radio Zoran Mikulandra vlasnik tvrtke Noa. On je na svoju ruku skladištio kamene ploče kada bi se uklanjale zbog nekog razloga i onda ih koristio za zamjenu oštećenih ploča u središtu Šibenika. No takav je čovjek čelnim Grada bio kontroverzan i oduzeli su mu posao, a kako se zove ovo što su oni napravili u povijesnoj jezgri i tko će zbog toga odgovarati. Nadamo se da će barem sada reagirati Konzervatorski odjel.

U odgovoru koji smo dobili iz Ureda gradonačelnika stoji:

"Na naznačenoj lokaciji su mijenjane vodovodne instalacije te su izvršeni radovi na oštećenjima; dio kamenih ploča je vraćen u prvobitno stanje, a dio je naručen te će biti naknadno postavljene".


 

Iz kategorije: Vijesti