Datum objave: 24. Kolovoz 2018

ZVUCI KRKE - Drniški gala koncert kralja emocija Ive Pattiere

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivo Pattiera, gospodin, džentlmen, kralj emocija i elegancije na hrvatskoj glazbenoj sceni, održao je sinoć u Drnišu nadahnut koncert pun sjajne glazbe i vrhunskih interpretacija, kojeg će njegova vjerna publika još dugo pamtiti.

Njegovim koncertom završili su "Zvuci Krke - The Sounds of the River" glazbena manifestacija Javne ustanove Javne ustanove "Nacionalni park Krka".
Bio je to najljepši mogući završetak glazbene manifestacije kojom je JU "NP Krka" željela, i na izvanredan način uspjela, kulturnom ponudom obogatiti područje Nacionalnog parka „Krka“.

Na toj manifestaciji od njenog osnutka 2011. godine do ove godine nastupila je respektabilna plejada najboljih hrvatskih glazbenika i pjevača: jedan od najboljih europskih orguljaša i čembalista Pavao Mašić, Šibensko pjevačko društvo "Kolo", doajen hrvatske glazbene scene Đani Maršan, gitaristički virtuoz Edin Karamazov, hrvatska glazbene dive Gabi Novak i Radojka Šverko, jedan od najboljih europskih jazzera Matija Dedić, operne pjevačice Sadra Bagarić, Nera Gojanović, Martina Klarić i Jelena Pletikosa, pijanist i skladatelj Borna Erceg, operni pjevači Hrid Matić i Krešimir Stražanac, prvaci hrvatske estrade Neno Belan, Goran Karan, Zlatan Stipišić Gibonni te Marko Škugor i njegova sestra Sara, glumica i pjevačica Renata Sabljak, grupe "Crvena jabuka" i "Silente" te jazz grupa Sudar Percusions i irska rock skupina "Hot House Flowers".

Koncerti glazbenika i pjevača kakvi se mogu čuti na "Zvucima Krke" glazbene su svečanosti u harmoniji s prirodom i njenim zvucima, Nacionalni park „Krka“, i sam umjetničko djelo prirode, sa slapovima i bujnom vegetacijom kao kulisama, njena najljepša pozornica.

Koncert Ive Pattiere u Drnišu održan u sklopu manifestacije "Zvuci Krke", podigao je tu manifestaciju svojom kvalitetom i nadahnutim interpretacijama i slapovima finih emocija, na novu razinu i još jednom potvrdio da je riječ o izvanrednom projektu koji zaslužuje sve pohvale.
 

Iz kategorije: Vijesti