Četvrtak, 23 Kolovoz 2018 13:03

SRIMARSKO LITO - Večeras koncert trubadura Igora Lokasa i njegovih prijatelja

Napisala: 
SRIMARSKO LITO - Večeras koncert trubadura Igora Lokasa i njegovih prijatelja

Slavlje trubadurske pjesme i vrhunske glazbe večaras u 21 sat u sklopu Srimarskog lita na Srimi, prirediće jedan od šibenskih trubadura, vodički pjesnik, glazbenik i interpretator vlastitih skladbi Igor Lokas.

Na njegovom koncertu uz njega će nastupiti i njegovi brojni prijatelji, trubaduri Joso Gracin, Marinko Miše, Svetin Milutin Mačak i Nediljko Maretić te Tomislav Šimić
Uz njih, kao prava glazbena poslastica, nastupit će pijanist Borna Erceg, skladatelj prve suvremene šibenske opere "Turija i Plamenko", ansambl "Lirice" i glazbenik Aleksej Buturović, a povrh toga svoje će stihove čitati pjesnikinje Gojka Skorić Pelajić i Milena Mujezin.

Osim skladbi Igora Lokasa, gosti Srimarskog lita moći će čuti trubadurske hitove "Kaiću stari" Jose Gracina, "Bez tebe" Marinka Mišea, "Ljube" Svetina Milutina Mačka i puno dobrih pjesama među kojima i neke znane pjesme legendarnog Drage Mlinarca i Boda Dylana ali i nedostižnog hrvatskog skladatelja Ive Tijardovića.

Koncert Igora Lokasa i njegovih prijatelja, nastavak je priče o šibenskim trubadurima o kojima je Hrvatska televizija snimila dokumentarni film, a ujedno je i najava velikog trubadurskog koncerta koji će biti održan 5. rujna u Vodicama, u vodičkom Đardinu.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!