Datum objave: 11. Kolovoz 2018

NA DANAŠNJI DAN - Šibenska policija mrežama lovila demižane vina u kanalu sv. Ante

Diana Ferić
Diana Ferić

Demižane s crnim i bijelom vinom mrežama i mezomarinerima lovila je šibenska policija na današnji dan 11. kolovoza 1940. godine u kanalu sv. Ante. Kako se doznaje policajci su uz pomoć vojske ulovili devet demižana od 3 do 5 litara i jedan pikantni paket finog svilenog rublja i damskih čarapa.

-Lov na demižane, stoji u zapisniku, pokrenut je po hitnoći i proveden je dosta slabo organizirano. To je valjda zato što se policajcima i agentima žurilo pohvatati demižane prije nego li nestanu ili ih ne odnese uzobalni kurenat.

Policijski brod isplovio je odmah po dojavi da će se pojaviti demižane u kanalu sv Ante. Demižane, kao što je od prije poznato, plutaju kanalom jer ih u vodu bacaju brižne majke i žene vojnika u kasarnama i stražarama duž kanala, a ima i krijumčarki osobito s Prvića koje bace demižane u vodu, a vino vojnicima naplate kada ih puste u Šibenik na dopust.

Ta je pojava bila simpatična kada su neki Šibenčani u želji da razvesele vojnike počeli tu i tamo kad plove kroz kanal pustiti koju bocu vojnicima u kanalu. To je postalo kao neki veseli običaj. Policiji to nije bilo zanimljivo, a ni vojna vlast nije bila osobito stroga.

Prošle godine ta je zabava počela bivati ozbiljna. Kanalom su počele plivati zavidne demižane s vinom za opijanje vojske i preprodaju. To je sada kada su policajci ulovili demižane mrežama i mezomarinerima, a čuje se da su neke i ostima gađali, okončano. Sve demižane s vinom završile su u policijskom skladištu i sada agenti rade na tome da se otkrije čije su.

Misteriozni paket sav u gumi da se sadržaj ne smoči koji je sadržavao fino svileno rublje i damske čarape, Šibenčane zanima više od kanalskih demižana s vinom koje im nisu bile novost jer su ih viđali kako plove kanalom. Ali tko je kome i zašto vojnicima u kanalu poslao delikatno rublje i damske čarape tom im je sada glavna intriga.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3