Datum objave: 10. Kolovoz 2018

Viši službenički sud kaže da je Zlatka Kundid kažnjena bez pravilnog i potpunog utvrđivanja činjenica

Viši službenički sud kaže da je Zlatka Kundid kažnjena bez pravilnog i potpunog utvrđivanja činjenica
Diana Ferić
Diana Ferić

Službenički sud u Šibensko – kninskoj županiji koji je Zlatku Kundid, zaposlenicu Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko – kninske županije u postupku koji je pokrenuo njezin nadređeni Nikola Mihaljević, pročelnik tog ureda kaznio za tešku povredu radne discipline i šestomjesečno smanjenje plaće za 20 posto rješenje je donio bez provođenja dokaznog postupka i utvrđivanja neospornih činjenica, zaključio je Viši službenički sud pa je poništio Rješenje i predmet vratio na ponovni postupak.

U obrazloženju, uz ostalo, kažu kako je iz dokumentacija vidljivo da je optužena Zlatka Kundid protiv pročelnika slala e mailove institucijama i ljudima izvan tog ureda i da je s njim neprimjereno komunicirala, ali da se ni iz čega ne vidi da je i na koji način je time naštetila ugledu službe za što je kažnjena. Zbog toga nalažu Službeničkom sudu Šibensko – kninske županije da u ponovljenom postupku mora “pravilno i potpuno utvrditi činjenično stanje i provesti dokazni postupak“.
Zlatka Kundid je, kao što je poznato, proglašena krivom za tešku povredu službene dužnosti i 20 posto niža plaća u narednih šest mjeseci. Službeničko vijeće je ocijenilo da je na nedoličan način oštetila ugled, znanje i stručnost pročelnika Mihaljevića i počinila tešku povredu službene dužnosti.

 

 Na to rješenje Službeničkog suda žalili su se i ona i pročelnik Mihaljević.
Pročelnik nije zadovoljan kaznom jer smatra „da se njome neće postići svrha kažnjavanja jer je riječ o teškoj povredi radne discipline“ pa traži da joj se da otkaz.
Zlatka Kundid se žalila na to da postupak nije bio zakonit, da su pogrešno utvrđene činjenice i da nisu saslušani svjedoci.

Postupak je pokrenuo Nikola Mihaljević tražeći da se njegova prva suradnica Zlatka Kundid kazni zbog toga što ga javno vrijeđa, omalovažava kao i druge zaposlenike u tom uredu, a da sebe neopravdano uzdiže i od sebe pravi žrtvu. Tužio ju je i za neovlašteno slanje službenih dokumenata na druge e mail adrese.

 

Zlatka Kundid pak tvrdi da je on svjesno i namjerno maltretira dajući joj poslove koje su ispod razine njezine stručne spreme pa i da da prepisuje njegovih rukopisom ispravljene ili napisane odluke te da je izložena stalnom mobbingu, a u postupku pred Službeničkim vijećem padale su s jedne i druge strane teške riječi, optužbe i uvrede.
 

Iz kategorije: Vijesti