Datum objave: 01. Kolovoz 2018

Restović uputio otvoreno pismo Buriću:Prepolovite račune za odvoz smeća umirovljenicima i mladim obiteljima

Restović uputio otvoreno pismo Buriću:Prepolovite račune za odvoz smeća umirovljenicima i mladim obiteljima
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski SDP ne odustaje od prijedloga da se umirovljenicima i mladim obiteljima koji žive u Šibeniku za 50 posto umanji račun za odvoz otpada. Danas je Tonči Restović, predsjednik GO SDP Šibenik u vezi s tim prijedlogom uputio otvoreno pismo gradonačelniku Željku Buriću.

 

„ Vjerujem da ste imali prilike upoznati se s idejom Socijaldemokratske partije Šibenik da se umirovljenicima koji imaju mirovine manje od 3.000 kuna te obiteljima s djecom mlađom od 2 godine iznosi računa za usluge zbrinjavanja i odvoza komunalnog otpada umanje za 50 posto propisanog iznosa. Naime, unatoč obećanjima o tome da će se osnivanjem nove gradske tvrtke Zeleni grad smanjiti troškovi samog poslovanja i povećati kvaliteta usluge, svjedoci smo da se dogodilo upravo suprotno. Ne samo da je rezultat rada ovog iznimno važnog gradskog poduzeća ružna slika smeća koja se viđa na cijelom području grada, već ste i povećali iznos računa koje naše sugrađanke i sugrađani plaćaju. Protivili smo se i protivimo se povećanju cijena usluga bilo koje gradske tvrtke, ali nismo u mogućnosti donositi odluke umjesto. Iz tog razloga, apeliramo da kao čelni čovjek osnivača tvrtke Zeleni grad donesete odluku u skladu s našim zahtjevom“, piše Restović gradonačelniku Buriću.

 

Na kraju otvorenog pisma Restović izražava zadovoljstvo zbog toga što je gradska uprava brzo reagirala na problem parkinga na Vidicima te odlučila urediti parking na takozvanom prostoru „tri trake“ što je SDP predložio na nedavnoj konferenciji za novinare pa se nada da
će preostale tri godine mandata gradska vlast uvažavati prijedloge SDP-a, a sve, navodi Restović, u korist svih Šibenčanki i Šibenčana .
 

Iz kategorije: Vijesti