Datum objave: 25. Srpanj 2018

POVIJESNI USPJEH - Toni Nakić i Domagoj Šarić, srebrni na Svjetskom prvenstvu U20

POVIJESNI USPJEH - Toni Nakić i Domagoj Šarić, srebrni na Svjetskom prvenstvu U20
Diana Ferić
Diana Ferić

Domagoj Šarić i Toni Nakić, košarkaši GKK "Šibenik" donijeli su iz Njemačke sa Svjetskog košarkaškog prvenstva rezultat koji će biti upisan zlatnim slovima u povijest šibenskog sporta. Kao članovi mlade košarkaške reprezentacije Hrvatske osvojili su drugo mjesto na tom prestižnim i jakom turniru.

Njihov doprinos u uspjehu hrvatske košarke bio je, po ocjeni FIFA-e, iznimno visok. Posebno se hvali njihova igra u finalnoj utakmici koju je Hrvatska, doduše izgubila od Izraela, ali je ostavila sjajan dojam plijenila borbenom igrom i sportskim ponašanjem te najavila povratak Hrvatske na staze stare košarkaške slave.

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je bila korektna, ali previše skromna u odnosu na uspjeh kojeg su postigli, Nakić i Šarić su u duhu sportske i ljudske doktrine izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, naglasili da su uspjeh postigli zato što je hrvatska U20 košarkaška reprezentacija igrala kao tim.

-Ranije grači nisu igrali za reprezentaciju za tim, nego su poziv u reprezentaciju koristili kako bi istakli sami sebe. Ove godine smo se posložili, stvorili kemiju i uspjeli ostvariti vrhunski rezultat. Svi pričaju o našoj nesebičnoj igri i jakoj obrani. To smo postigli zato što smo svi imali isti cilj. Nitko nije igrao za sebe nego za ekipu i rezultat nije izostao, kazao je Toni Nakić, koji je po ocjenama stručnjaka bio najkorisniji igrač reprezentacije Hrvatske.
-Ovo srebro je uspjeh ekipe, i bilo je lijepo biti dio toga, kazao je Domagoj Šarić i dodao da će taj veliki rezultat biti dobar poticaj za rad u klubu te da će i sa "Šibenikom" biti dobrih rezultata.

Miro Jurić, trener GKK "Šibenik" čestitao je svojim igračima na uspjehu i naglasio kako je svjetsko srebro dokaz da se rad uvijek isplati.
 

Iz kategorije: Vijesti