Datum objave: 17. Srpanj 2018

POVRATAK VATRENIH – Doček pobjednika kao poruka nade da je moguća bolja Hrvatska

POVRATAK VATRENIH – Doček pobjednika kao poruka nade da je moguća bolja Hrvatska
Diana Ferić
Diana Ferić

Neopisivo spektakularni i emotivni doček hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju bio je puno više od proslave jednog sportskog uspjeha. Bio je to izraz nade i vjere da je moguća drukčija, bolja i sretnija Hrvatska.

Fešta na Trgu bana Jelačića bila je izraz oduševljenja uspjehom i načinom na koji su se hrvatski nogometaši borili na Svjetskom prvenstvu, ali i poruka onima koji vode Hrvatsku što se od njih očekuje – bespoštedna borba za dobrobit i boljitak Lijepe Naše, poštenje, iskrenost, ljubav te prije svega – poniznost.

Hrvatska koja je dočekala svoju nogometnu reprezentaciju u erupciji nacionalnog zanosa i ponosa nedvosmisleno je rekla da bi predvođena ljudima koji rade poput Zlatka Dalića i bore se za nju poput nogometnih reprezentativaca, bila sve što poželi umjesto da se davi u glibu beznađa i tuguje zbog mladosti koja je napušta.

Hoće li nevjerojatni doček Vatrenih za Hrvatsku biti ta tako željno očekivana prekretnica?

Hoće li se nacionalni zanos zbog jednog fantastičnog sportskog uspjeha biti luč koja će zapaliti vatru promjena i povesti Hrvatsku onim putom o kojem već predugo sanja?

Hoće li naši političari, saborski zastupnici, gradonačelnici, župani... od nogometaša (ali i rukometaša, skijaša, vaterpolista, paraolimpijskih pobjednika, atletičara, veslača, gimnastičara...) i njihovog trenera naučili kako se bori i pobjeđuje za Domovinu?

Hoće li oni i mogu li uopće shvatiti o čemu govori Zlatko Dalić kada govori o poniznosti i skromnosti?

Odgovore na ova pitanja doznat ćemo vrlo brzo, možda već danas, a do tada uživajmo u slikama predivnog domoljubnog zanosa i ne dajmo im da izblijede.
 

Iz kategorije: Vijesti