Datum objave: 06. Srpanj 2018

Prekinuto prvo ročište u ponovljenom suđenju Horvatinčiću,on poslao poruku "komentatorima" na društvenim mrežama

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog zahtjeva obrane Tomislava Horvatinčića za izuzeće suca Ivana Jurišića danas je prekinuto prvo ročište drugog ponovljenog suđenje Horvatinčiću za smrt dvoje nautičara, talijanskog bračnog para Salpietro, na Općinskom sudu u Šibeniku. Dovode u pitanje objektivnost suca Jurišića koji predsjedava Sudskim vijećem.


„Ne dovodimo u pitanje ličnost suca, već smatramo da bi kod sastavljanja sudskog vijeća trebalo paziti na element nepristranosti suđenja i izbjeći sve što bi moglo ometati objektivnost suda“, objasnio je Veljko Miljević, Horvatinčićev odvjetnik.
O tom zahtjevu odlučit će Iris Živković, predsjednica Općinskog suda u Šibeniku.

 

Kako piše ŠibenikIN Horvatinčić je na početku ročišta izjavio da će ustrajati na njegovoj opširnoj medicinskoj dokumentaciji prije i poslije nesreće.
„Vjerujem u svjedoke, vjerujem u vještačenje, vjerujem u medicinske nalaze i u hrvatsko pravosuđe. Ovim putem htio bi poručiti gospodi koja se putem društvenih mreža izruguje mom zdravstvenom stanju. Ne bi želio da im se dogodi što i meni. Želim im sve najbolje i puno zdravlja i sreće u životu“; kazao je Horvatinčić pred šibenskim sudom.

Nakon što je sutkinja Maja Šupe u listopadu prošle godine oslobodila Horvatinčića na sudu u Šibeniku, tužiteljstvo se na tu odluku žalilo, a Vijeće zadarskog Županijskog suda kojim je predsjedao sudac Hrvoje Visković, u svibnju je poništilo oslobađajuću presudu.

 

 

Iz kategorije: Vijesti