Datum objave: 04. Srpanj 2018

Šibenska turistička zajednica od sada u logu ima i dva povijesna spomenika pod zaštitom UNESCO-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Činjenicu da Šibenik ima čak dva povijesna spomenika pod zaštitom UNESCO –a što je rijetkost u svijetu Turistička zajednica grada Šibenika iskoristila je u svom novom logu odnosno oznaku koja će se koristiti uz postojeći logo organizacije . Logo je izradio „2FG studio“ iz Šibenika .


„Šibenik je jedini manji grad u svijetu koji ima dva spomenika pod zaštitom UNESCO-a , pa nam je cilj bi vizualno istaknuti to naše kulturno bogatstvo i specifičnost po kojem smo jedinstveni u svijetu. UNESCO-ov protektorat je ogroman marketinški benefit jer garantira posjetu određene kategorije turista ali je i velika obaveza vlasnicima tj. korisnicima jer su kriteriji održivosti vrlo visoki te je samim time i njegova vrijednost značajnija . Svi koji imaju tu oznaku , bilo za materijalnu , prirodnu ili nematerijalnu baštinu ističu je sa ponosom jer su svjesni njena značaja“, ističu u TZ Grada Šibenika.

Želja im je da i druge gradske institucije prihvate ovu oznaku te je koriste uz svoj postojeći logo je kako ističu, to nam je svima na čast i ponos.

 

Iz kategorije: Vijesti