Datum objave: 04. Srpanj 2018

Može li plaža Banj s ovakvim prilazom nositi titulu najljepše na Jadranu!?

Može li plaža Banj s ovakvim prilazom nositi titulu najljepše na Jadranu!?
Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog oštećenja na podlogama, ali i nedovoljne brige plaža Banj u Šibeniku koja je ponijela titulu najljepše plaže na Jadranu ovih dana izgleda tragično, sramotno u odnosu na njezin status i posjećenost. Podne obloge, za koje se već zna da su kao takve neprimjerene za taj prostor, su na mnogim mjestima ne oštećene, nego su nastala prave rupe. Mulić s kojeg djeca skaču u vodu je zapušten i za djecu opasan. Staza kojom se spušta ili izlazi s Banja je toliko skliska da se po njoj doslovno hoda „kao po jajima“.

Čuli smo za ovu plažu i zaista je iznimna s obzirom na pogled koji se pruža prema Šibeniku, a i lijepa je sama po sebi, ali ovo kako izgleda nismo očekivali. Jučer sam na ovoj skliskoj stazi pala i udarila s e tako da danas jedva njome prolazim“, kazala nam je Jennifer Nolan koja s dečkom već nekoliko dana boravi u Šibeniku.

Gradonačelnik Burić je u priopćenju za medije krajem svibnja obećao da će staze na Banju biti popravljene i uređene, ali ili se to nije dogodilo ili su u međuvremenu ponovno oštećene.

Zadovoljan sam viđenim. Stanje na plaži je izvrsno osim jedne kronične boljke, a to je famozni "deking", odnosno podna obloga na glavnoj stazi koja vodi do plaže. Nakon nekoliko godina iskustva, definitivno se pokazalo da to nije bilo dobro rješenje. Jednostavno, za ovakav tip objekta takav materijal nije dobar. Oštećenja su vrlo česta, ima i devastacije, a neovisno o znaku zabrane voze se bicikli i mopedi, što također uzrokuje oštećenja. S projektantom ćemo razgovarat o alternativnom rješenju, rekao je Burić i dodao da je materijal za popravak staze stigao, ali zbog bolesti izvođača, za sada, se taj posao ne može obaviti“, izjavio je tada gradonačelnik Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: