Datum objave: 27. Lipanj 2018

Šibenčanka Franka Gulin na čelu Ureda Hrvatske turističke zajednice u Kini

Šibenčanka Franka Gulin na čelu Ureda Hrvatske turističke zajednice u Kini
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Franka Gulin nova je direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pekingu. Na tu poziciju koju će obnašati sljedeće tri godine, imenovalo ju je Turističko vijeće HTZ-a na jučerašnjoj sjednici, uz predstavnike u Češkoj, Sloveniji, Švedskoj i Mađarskoj.

 

Franka Gulin u Kinu je odselila još početkom 2013. godine, a Pekingu je tada počela raditi u China Radio Internationalu. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost te etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je, kazala je još prije nekoliko godina za ŠibenikIN, svakojake poslove otkad zna za sebe, a posljednje radno iskustvo u domovini stekla je u obrazovnom programu Hrvatskog radija, piše ŠibenikIn.

 

Franki smo se javili u Peking, na čemu nam se zahvalila uz riječi da još uvijek ne može davati izjave vezane uz njezin novi posao, ali zato direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole ne krije oduševljenje što je njegova sugrađanka na tako visokoj poziciji.
-Potencijal naše Šibenčanke Franke Gulin je ogroman i zato sam presretan što je uspjela dobiti to radno mjesto, pogotovo u Kini koja je jedno veliko tržište u ekspanziji. Sretan sam i s privatnog i poslovnog aspekta i nema baš nikakve sumnje da će njezino imenovanje na mjesto direktorice predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pekingu Hrvatskoj, Dalmaciji i Šibeniku donijeti jako puno – nije skrivao zadovoljstvo Karađole, prenosimo sa ŠibenikIn-a.

 

Upravo su Kinezi vrlo cijenjeni šibenski gosti, a i Šibenik je njihova poželjna destinacija, nastavio je, jer ih ne zanima odmor u klasičnom smislu mora i sunca, već prirodne ljepote nacionalnih parkova i zaštićena kulturno-povijesna baština.

 

Uz Franku Gulin u Kini, za direktora predstavništva HTZ-a u Austriji imenovan je Branimir Tončinić, u Češkoj Dubravko Miholić, Sloveniji Metka Bradetić, Švedskoj Vedran Sušić te Ivana Herceg u Mađarskoj.
 

Iz kategorije: Vijesti