Nedjelja, 24 Lipanj 2018 11:56

Policija nije otkrila počinitelje ni u jednom od četiri posljednja slučaja ispisivanja neprimjerenih grafita

Napisala: 
Policija nije otkrila počinitelje ni u jednom od četiri posljednja slučaja ispisivanja neprimjerenih grafita

Čak na četiri lokacije na području Šibenika prijavljeno je u posljednjih mjesec dana ispisivanje grafita nepristojnog i neprimjerenog sadržaja, kako doznajemo u Policijskoj upravi šibensko kninskoj, ali počinitelji ni u jednom slučaju još nisu otkriveni. Prošlog tjedna, išarane su tako površine na plaži Rezalištu ustaškim znakovima, ali i prostačkim, neartikuliranim porukama i simbolima, a isto se dogodilo prije nekoliko dana na Vidicima, u Ulici Frana Supila. U noći s 13. na 14. svibanja, podsjećamo,  grafiti su osvanuli na gradskom groblju Kvanj, na spomen kosturnici palim antifašistima te u Ulici Ivana Meštrovića.

 

„Odmah po zaprimanju dojava policijski službenici su izašli na mjesto događaj gdje je obavljen očevid, a o svemu utvrđenom i prikupljenim saznanjima je izviješteno Općinsko državno u Šibeniku. Obaviješteno je i Komunalno redarstvo Grada Šibenika radi brisanja grafita. Napominjemo, da se ovakvi događaji kvalificiraju kao kazneno djelo oštećenja tuđe stvari opisano i kažnjivo po članku 235 KZ-a. Počinitelji se progone po prijedlogu oštećenog ,a kada je riječ o državnoj imovini progon se provodi po službenoj dužnosti", kažu u Pu šibensko - kninskoj.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!