Datum objave: 18. Lipanj 2018

Post festum:Građani tražili prometni red u Varošu, građani se protiv njega pobunili

Post festum:Građani tražili prometni red u Varošu, građani se protiv njega pobunili
Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska uprava je , kako tvrde, upravo na zahtjev stanovnika Varoša pokušala na ulici Nikole Tesle i okolnim ulicama ucrtati horizontalnu signalizaciju i uvesti red u prometu protiv čega su se, kada je to trebalo napraviti pobunili sami građani te gradske četvrti. To ispada prema objašnjenju koje smo u vezi s tim slučajem dobili iz Ureda gradonačelnika.

 

„Prije nekoliko mjeseci u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti održan je sastanak na kojemu su bili predstavnici Gradske četvrti Varoš zajedno s građanima koji stanuju u toj četvrti. Iznijeli su probleme oko čestog zakrčenja prometa u ulicama P. Zjačića i N. Tesle te su tražili da se nešto napravi. Kazali su da je otežan pristup vozilima Čistoće do spremnika za otpad, da je nemoguć pristup Hitne pomoći i drugih službi u slučaju potrebe. Naglasili su da bi nemoguće bilo proći vatrogascima u slučaju požara. Uzrok tog stanja su parkirana vozila u ulicama. Brojni stanari parkiraju na ulici iako imaju vlastita dvorišta, neki su garaže prenamijenili u apartmane. Sljedećih dana su djelatnici ovoga odjela sve navedeno konstatirali na terenu i krenuli u akciju“, kažu u gradskoj upravi iz čega ispada da su radili sve na zahtjev građana i u dogovoru s njima.

 

Ako je to točno nelogičan je rasplet te inicijative. Građani šibenske četvrti Varoš, ponajviše iz Ulice Paške Zjačića i susjedne Tesline ulice prošlog tjedna su izašli iz svojih kuća i zaustavili, za njih očito, neželjene radove na postavljanju horizontalne prometne signalizacije u Ulici Nikole Tesle, Težačkoj ulici i u Ulici Paška Zjačića. Okupilo s enjih osamdesetak i svojom odlučnošću i zajedništvom spriječilo ucrtavanje horizontalne signalizacije.

 

Poznato je da većina kuća u tom dijelu Varoša nema ni garađe ni dvorišta te da automobile mogu parkirati jedino na ulici. U takvoj situaciji zaista ucrtacanje horizontalne signalizacije izgleda suludo i protivno interesu stanara u tim ulicama.

 

Postavlja se onda pitanje tko su stanovnici tih ulica koji su od gradske uprave tražili da intervenira i spriječi takva „divlja“ parkiranja“.

U gradskoj upravi kažu da je jedino rješenje, sukladno važećim prometnim propisima postaviti horizontalnu i vertikalnu signalizaciju temeljem koje će građani, poštujući istu, omogućiti nesmetano prometovanje navedenim ulicama. Ulice su snimljene geodetski, a ovlašteni projektni ured je napravio projekt na koji je PU dala suglasnost.

 

No nakon pobune Grad Šibenik će zajedno s građanima i predstavnicima Gradske četvrti Varoš još jednom proanalizirati projekt te zajednički obići navedene ulice i u dogovoru donijeti zaključak u skladu s važećim prometnim propisima, priopćili su nam iz Ureda gradonačelnika.

FOTO:Tris.com
 

Iz kategorije: Vijesti