Datum objave: 16. Lipanj 2018

Predsjednica Grabar Kitarović uručila MDF-u na večerašnjem otvorenju Povelju RH

Predsjednica Grabar Kitarović uručila MDF-u na večerašnjem otvorenju Povelju RH
Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnji 58. Međunarodni dječji festival u Šibeniku otvoren je večeras na već uobičajen način, ali uz jedna poklon – predsjednica Republike Hrvatske i pokroviteljica tog festivala Kolinda Grabar Kitarović uručila mu je Povelju Republike Hrvatske kao jedinstvenoj kulturnoj manifestaciju u Hrvatskoj koja se održala i u Domovinskom ratu. Povelju je u društvu sa sadašnjom ravnateljicom Majom Trlaja, gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem i voditeljicom MDF –a u ratnim godinama Jasenkom Ramljak primio tadašnji ravnatelj HNK Šibenik Ante Pulić.

Na početku svečanosti otvorenja Festivala gradonačelnik Burić je kazao:“Dobrodošli u najstariji hrvatski izvorni grad, grad prijatelj djece, grad koji na poseban način njeguje to prijateljstvo i na posebna način daje značaj djeci. Želimo da takav naš stav prema djeci traje još idućih 60 godina“.


Pokroviteljica Festivala, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je, uz ostalo, istaknula:

„S velikim sam veseljem danas s vama i kao prijateljica i pratiteljica ovog festivala, najprije kao dijete u svojoj mladosti a onda kao majka svoje dvoje djece koja su rasla na ovom festivalu i na ulicama našeg prekrasnog Šibenika. U bezbroj prigoda uvjerila sam se da sa svojim festivalom živite cijelu godinu, radujući se svakom njegovom novom izdanju.Posebno smo ponosni na to što je Šibenik popit tek nekoliko gradova svijeta nositelj čak dva svjetska priznanja za povijesnu baštinu, katedrale i tvrđave svetog Nikole To je odgovornost prema budućnosti, a upravo su djeca budućnost svake obitelji, svakog grada i svakog društva. To je Šibenik učinilo posebnim mjestom, gradom u kojem se već desetljećima stvara posebna klima i energija, gdje se susreću dječji svijet i kreativnost, gdje se slavi život.Zbog svih tih divnih godina i divnih ljudi koji su sudjelovali u oblikovanju ovog festivala posebna mi je čast uručiti Povelju RH Šibeniku i MDF –u sa željom da i dalje budu nositelji dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu“, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

 

Na svečanosti otvaranja izvedena je predstava „Jaje“ dramskog studija Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca
Simpatični i metaforički likovi proveli su publiku kroz životinjski svijet, kulturno – povijesnu baštinu Hrvatske uz pokoju pouku i pri tome su bili komični, zanimljivi i inspirativni.

FOTO:Ante Baranić
 

Iz kategorije: Vijesti