Datum objave: 11. Lipanj 2018

Glasujte za najbolji EU projekt u prošloj godini i podržite projekte iz Županije

Glasujte za najbolji EU projekt u prošloj godini i podržite projekte iz Županije
Diana Ferić
Diana Ferić

Dva projekta iz Šibensko – kninske županije i to Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka i Razvoj Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije – II faza natječu se na izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2016.-2017. koji je pokrenulo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokreće radi prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

 

Projekti pokrivaju brojna područja: poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, zaštitu okoliša, socijalnu uključenost i zapošljavanje te poljoprivredu i zastupljeni su na području cijele Hrvatske, od Srijema i Slavonije preko Zagreba i Like do Istre i Dalmacije.

 

Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka (investicijski i infrastrukturni projekt) - Turistički lokaliteti drniškog područja značajni za kulturnu ponudu obnovljeni su i opremljeni za turiste i posjetitelje. Uređene su i označene biciklističke staze, uređene su i tehnički opremljene rute za aktivni turizam u kanjonu Čikole, pojačani su institucionalni kapaciteti u turizmu, potencijalni novi i postojeći poduzetnici u turizmu educirani su i upoznati s novim turističkim proizvodima. Rekonstruirana je stara Mlinica i uređen pristupni put te je integrirana turistička ponuda šireg drniškog područja promovirana na domaćim i stranim tržištima. Nositelj projekta je Grad Drniš, a partneri su: Turistička zajednica Grada Drniša, Javna ustanova PRIRODA Šibensko-kninske županije, Muzej Grada Drniša i Razvojna agencije Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta je 632.133,51 EUR, dok je iznos odobrenih sredstava iz EU fondova 532.382,84 EUR.

 

Razvoj Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije – II faza (društveni projekt) - Djelovanjem partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije napisana su 44 projekta od kojih je 26 projekata provedeno, 9 je u provedbi, a 9 je spremno za provedbu. Izrađeni projekti su najvećim dijelom iz društvene tematike. Projektom se osnažila suradnja lokalnih dionika na području zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa povezivanjem javnog, privatnog i civilnog sektora. Nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko kninske županije, a partner Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Šibenik. Ukupna vrijednost projekta je 35.862,66 EUR, dok je iznos odobrenih sredstava iz EU fondova: 29.159.,93 EUR
Svim nominiranim projektima želi se istaknuti doprinos i značaj koji projekti sufinancirani sredstvima Europske unije imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. I vi možete pomoći u promoviranju uspješnih lokalnih EU projekata glasujući za neke od nominiranih projekata, te se ujedno informirati o tome što je sve moguće financirati sredstvima Europske unije. Možda Vam ovi uspješni primjeri pomognu da i sami dobijete ideju za projekt i da se prijavite za bespovratna sredstva iz EU fondova.

Pregled svih nominiranih projekata i glasati možete OVDJE

 

Iz kategorije: Vijesti