Datum objave: 04. Lipanj 2018

Lažno se predstavljajući u ime veleposlanstva,prevarila dvije obitelji za više tisuća kuna

Lažno se predstavljajući u ime veleposlanstva,prevarila dvije obitelji za više tisuća kuna
Diana Ferić
Diana Ferić

Prevarantica koja još nije poznata policija uspjela je nasamariti dvije obitelji, jednu u Drnišu a drugu u Dubravicama, predstavljajući se kao zaposlenica veleposlanstva i pozivajući se na članove njihove uže obitelji. Od njih je uzela nekoliko desetaka tisuća kuna.

„U popodnevnim satima 28. svibnja je nepoznata počiniteljica, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao predstavnica veleposlanstva, prikazivanjem lažnih činjenica o stanju člana uže obitelji, 71-godišnjakinju dovela u zabludu i time je navela da uplati nekoliko desetaka tisuća kuna. U popodnevnim satima 1. lipnja je, lažno se predstavljajući kao predstavnica konzulata, prikazivanjem lažnih činjenica o stanju člana uže obitelji, 60-godišnjakinju dovela u zabludu i time je navela da uplati par desetaka tisuća kuna“, priopćila je policija pozivajući na oprez.

Ako građani dobiju takav poziv trebaju odmah stupiti u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekom od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija, prije uplaćivanja novca, a sve kako ne bi postali žrtve prijevare. O takvim događajima odmah obavijestiti policiju na broj 192 „, ističu u policiji.
 

Iz kategorije: Vijesti