Datum objave: 30. Svibanj 2018

Potpisan ugovor za drugu fazu izgradnje plaže na Brodarici od oko milijun kuna

Potpisan ugovor za  drugu fazu izgradnje  plaže na Brodarici od oko milijun kuna
Diana Ferić
Diana Ferić

 Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas ugovor za II. fazu uređenja gradske plaže u Brodarici s izvođačem radova, direktorom tvrtke G.P.P. Mikić d.o.o. iz Omišlja Nikolom Turčićem. Ukupna vrijednost radova je 1.083.905,80 kuna, od čega je Grad Šibenik uspješno ostvario 500.000 kuna bespovratnih sredstava Ministarstva turizma.

 

„Ovo je točka na „i“ uređenja gradske plaže u Brodarici koja će završetkom druge faze radova dobiti svoj konačni izgled. Neuglednu i neadekvatnu plažu u jednom od najperspektivnijih gradskih četvrti pretvorili smo u modernu i funkcionalnu plažu koja je postala i vansezonsko okupljalište naših sugrađana zbog brojnih popratnih sadržaja“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Druga faza projekta uređenja plaže na Brodarici predviđa izgradnju mulića, ograde i klupa uz igralište odbojke na pijesku i završetka staze i stazice uz mulić.

„U završnim radovima na Brodarici planirano je izgraditi pet fiksnih mulića, četiri manja i jedan veći, konstrukcijski sastavljen iz dva dijela. Također, završit će se pješačka staza, tj. dio koji nije realiziran da bi se omogućio pristup strojevima pri izvedbi mulića. Uz rampu za ulaz u more osoba sa smanjenom pokretljivošću izvest će se kameni nasip. U svrhu sprječavanja raznošenja pijeska vjetrom s plohe odbojkaškog igrališta postavit će se inox-guma-platno ograda te klupa od kamenog suhozida obložena drvom“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta dodavši kako će se s radovima započeti po završetku turističke sezone.

 

Direktor tvrtke G.P.P. Mikić d.o.o. Nikola Turčić zahvalio se Gradu Šibeniku na povjerenju te dodao kako očekuje da će radovi biti završeni u predviđenom roku.

 

Plaža  Brodarica prostire se duž 400 metara obalne linije i u protekle dvije godine potpuno je uređena. Pod velikom nadstrešnicom uređeno je dječje igralište, košarkaško i odbojkaško igralište te teretana na otvorenom. U potpunosti je opremljeno tuševima, prostorom za presvlačenje i sanitarnim čvorom. Kupalište je prilagođeno osobama s invaliditetom, uključivo rampu za ulazak u more i prilagođeni sanitarni čvor. Parkiralište ima 200 parkirnih mjesta za automobile i 39 parkirnih mjesta za motocikle. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica s urbanom opremom i hortikultura. Uklonjeni su neprimjereni kiosci, te je napravljen centralni objekt. Rasvjeta duž plaže noću pruža poseban ugođaj. Grad Šibenik do sada je za uređenje plaže uložio deset milijuna kuna, a Ministarstvo turizma je prije dvije godine sufinanciralo radove u iznosu od milijun kuna.

 

Uoči potpisivanja ugovora gradonačelnik je sa suradnicima obišao i gradsku plažu Banj na kojoj traju radovi polaganja asfalta na pristupnoj prometnici te nasipanje obale.
 

Iz kategorije: Vijesti