Datum objave: 24. Svibanj 2018

Joško Šupe kandidira se za predsjednika ŽO SDP-a i želi SDP na vlasti u Županiji

Joško Šupe kandidira se za predsjednika ŽO SDP-a i želi SDP na vlasti u Županiji
Diana Ferić
Diana Ferić

Joško Šupe predao je danas kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije. Svoju kandidaturu istaknuti član SDP-a predao je u sjedištu stranke u Šibeniku Županijskoj izbornoj komisiji.

 

-U razgovoru sa članovima stranke shvatio sam da nam je potrebna odlučna osoba na čelu županijske organizacije, te su me nagovorili da se prijavim, što sam i prihvatio. Cilj je dobiti izbore i maknuti s vlasti HDZ koji vlada županijom preko 20 godina – kazao nam je kratko Šupe.

Joško Šupe rođen je 1969. godine, a po struci je diplomirani ekonomist. Zaposlen je u Lučkoj upravi Šibenik kao zamjenik ravnatelja, a u svom političkom radu najviše se bavi ekonomijom. Član je Gradskog vijeća Grada Šibenika u drugom mandatu.

 

Svoju kandidaturu za predsjednika Šibensko-kninske organizacije SDP-a već prije je najavio Igor Meić iz Pirovca.

 

Predsjednik ŽO SDP-a je bio aktualni tišnjanski načelnik Ivan Klarin, koji je u prosincu 2016. dao ostavku na tu funkciju. Zatim je Šibenčanin Franko Vidović od strane Predsjedništva SDP-a bio postavljen za vršitelja dužnosti predsjednika županijske organizacije, ali je on nakon poraza na lokalnim izborima u lipnju prošle godine najavio da se više neće kandidirati ni za jednu funkciju na lokalnoj razini. Još uvijek nije poznato kada će biti održani unutarstranački izbori. Glavni odbor SDP-a sastat će se 5. lipnja kako bi utvrdio pravila po kojima će se izbori provoditi, nakon čega slijedi procedura sazivanja i održavanja izbora po Županijskim organizacijama. Očekuje se da bi izbori trebali biti provedeni do kraja lipnja.
 

Iz kategorije: Vijesti