Datum objave: 23. Svibanj 2018

DOGAĐAJ DANA - Samostalni koncert šibenske pijanistice Gordana Pavić

DOGAĐAJ DANA - Samostalni koncert šibenske pijanistice Gordana Pavić
Diana Ferić
Diana Ferić

Frédéricu Chopinu, jedinstvenom skladatelju i pijanistu čija djela po ljepoti i poetičnosti nemaju premca u europskoj glazbi, posvetila je svoj večerašnji samostalni koncert ugledna šibenska pijanistica Gordana Pavić.

Zadnji samostalni koncert Gordana Pavić je u Šibeniku imala 2014. godine pa će njen večerašnji nastup u Hrvatskom narodnom kazalištu biti dragocjena prigoda da je se čuje kao zrelu i priznatu glazbenicu koju odlikuje duboko emotivno poniranje u glazbu i sjajna interpretativna tehnika.

Večerašnji koncert Gordana Pavić je sudeći po repertoaru shvatila kao svojevrsni osobni umjetnički izazov jer je odlučila izvesti sve četiri Chopinove Ballade koje se smatraju najzahtjevnijim dijelovima standardnog glasovirskog repertoara. Pijanisti Chopinove Ballade rado izvode, a i glazbena publika ih voli pa one spadaju među njegova najpopularnija i najdugovječnija djela.

Kao uvod u Ballade, Gordana Pavić će večeras svirati Barcarolle, jednu od posljednjih Chopinovih velikih skladbi, romantično i pomalo nestašno djelo napisano za solo glasovir.

Koncert Gordane Pavić počinje večeras u 20 sati, a ulaz je slobodan.
 

Iz kategorije: Vijesti