Utorak, 22 Svibanj 2018 09:02

Svjetska elita i suprug predsjednice RH Jakov Kitarović na otvaranju regate u D-Marin u Šibeniku

Napisala: 
Svjetska elita i suprug predsjednice RH Jakov Kitarović na otvaranju regate u D-Marin u Šibeniku

Princeza Zahra Aga Khan, najstarija kćer Age Khana IV., jednog od najbogatijih ljudi na svijetu svečano je sinoć u D – Marin Mandalina, razbijajući bocu šampanjca o nju, krstila, jedrilicu Azzurra i time na simboličan način označila početak Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week koja starta danas.

 

Na njoj sudjeluju velika imena svjetskog jedrenja poput peterostrukog olimpijskog pobjednika Roberta Scheidta, Argentinca Santiaga Langea i redovitih sudionika America’s Cupa Deana Barkera i Jamesa Spithilla. Jedrilice TP 52 smatraju se Formulom 1 u jedrenju.

 

„Ostvario nam se san. Doveli smo u Hrvatsku vrhunsku regatu. Nadam se da će svi uživati na našoj predivnoj obali. Pred nama je veliki nautički tjedan“, rekao je CEO D-Marin grupe Burak Baykan koji je jedriličarima tradicionalno zaželio dobar vjetar.

 

Na svečanosti su bili Tomislav Madžar, posebni izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, predsjedničin suprug Jakov Kitarović te vlasnike timova koji se natječu na regati

 

Logistiku na regati, što je važno za napomenuti, pružaju članovi JK Val iz Šibenika.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!