Datum objave: 16. Svibanj 2018

Vijećnik Rikard Marenzi traži dokumentaciju o rušenju kina "Tesla" i uređenju parkirališta

Vijećnik Rikard Marenzi traži dokumentaciju o rušenju kina "Tesla" i uređenju parkirališta
Diana Ferić
Diana Ferić

Pretvaranje lokacije na kojoj je srušena secesijska zgrade bivšeg kina Tesla u Šibeniku i u privremeno parkiralište ponukalo je vijećnika Šibenskog građanskog foruma Rikarda Marenzija da od gradonačelnika Šibenika Željka Burića, ali i Gradskog parkinga koji je uzeo u zakup to zemljište od tvrtke Šunčani sat, vlasnika Josipa Stojanovića Jollyja zatraži svu potrebnu dokumentaciju, kako o rušenju tog objekta tako i o Ugovor o zakupu te odgovor na pitanje ima li Gradski parking građevinsku dozvolu za uređenje parkirališta.

 

„Zanima me je li se kod rušenja te zgrade poštivala zakonom propisana procedura. Tražim da se ta dokumentacija stavi na uvid javnosti. Ne mogu, a ne primijetiti da je nonsens da je kino Tesla, za koje Šibenčane vežu emocije, srušeno samo zato da bi se uredilo 15 parkirnih mjesta. Ne ulazim u razmišljanja privatnog investitora, ali me u vezi s tim brine stav gradske vlasti koja bi prvenstveno trebala braniti interese grada i građana, a čini mi se da to ovdje niste učinili“, kazao je na Aktualnom satu, na jutrošnjoj sjednici Gradskog vijeća Marenzi.

 

“Sve je u vezi s tim zakonito i čisto. Zgrada bivšeg kina Tesla nije bila zaštićena niti je riječ o zoni koja je pod mjerama zaštite. Riječ je upravo o zaštiti interesa građana jer je uklonjena ruševina, a stanovnici povijesne jezgre dobit će parkirna mjesta koja su namijenjena upravo njima. Grad nema što s tim jer je riječ o privatnoj parceli, a privatno vlasništvo je neprikosnoveno“, odgovorio mu je gradonačelnik Burić.

 

Marenzi je utvrdio potom da se gradonačelnik samo izvlači pozivajući se na interes stanovnika povijesne jezgre, a on mu je uzvratio da je rješenje o rušenju doneseno kada on nije bio gradonačelnik i da nema ništa s tim.

 

Iz kategorije: Vijesti