Datum objave: 16. Svibanj 2018

Iris Ukić Kotarac prozvala gradske čelnike zbog stanova POS -a:Ne izvlačite se na formalnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Nezavisna vijećnica s liste Stipe Petrine u Gradskom vijeću Grada Šibenika Iris Ukić Kotarac potaknula je na Aktualnom satu jutrošnje sjednice Gradskog vijeća pitanje ispadanja s liste prioriteta za dobivanje stanova POS –a na Šubićevcu mladih šibenskih obitelji i neplaniranog uvrštavanja branitelja na tu listu.

 

Kazala je kako su joj se javile tri nezadovoljne obitelji koje su zbog nemogućnosti da dođu do stana u svom rodnom gradu najavili odlazak u inozemstvo. Zanimalo ju je tko je za to odgovoran te je zatražila detaljnu informaciju o tomu kako je formiran redoslijed koga se od prijavljenih obitelji zvalo i na koji način.
Gradonačelnik Burić joj je kazao da je u vezi s tim sve već rečeno i da to pitanje postavlja samo radi pozornosti javnosti te da s e obratila na pogrešnu adresu jer je za sve odgovorna Agencija za promet nekretninama.

 

"Nisam zadovoljna odgovorom. Nije u redu u ovom slučaju pozivati se na neke formalnosti . Poznato je da je stiglo 268 zahtjeva i da je ovo gradsko vijeće osnovalo peteročlano povjerenstvo za utvrđivanje liste prioriteta i u njemu je samo jedan predstavnik APN –a. Prebacivanje odgovornosti na APN nije opravdanje za to da naša mlade obitelji trebaju čekati, slikovito rečeno, sto godina da dođu do stana. Nemam išta protiv branitelja. Moj otac i suprug su bili dragovoljci, ali želim da javnost točno zna zašto su stanove umjesto mladih obitelji dobili hrvatski branitelji koji nisu bili uključeni u taj projekt“, bila je uporna vijećnica Ukić Kotarac.

 

Reagirao je i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta. „Dobro ste pročitali dokumente. Povjerenstvo je zaista utvrdilo listu prioriteta i to ne jednu nego tri u proteklih nekoliko godina. No tko je s te liste pozvan da potpiše ugovor odlučio je APN“, objasnio je Mileta.

 

Sedam POS-ovih stanova na Šubićevcu za koje nisu sklopljeni predugovori o kupoprodaji, pripasti će, kao što je poznato, hrvatskim braniteljima, a ne kandidatima s liste čekanja. Iz šibenske gradske uprave u ožujku su putem medija objavili da će stradalnicima Domovinskog rata sufinancirati kupnju neprodanih stanova nakon čega su se pobunili kandidati s liste čekanja pitajući se zašto stanovi nisu prvo ponuđeni njima.

 

Iz kategorije: Vijesti