Datum objave: 15. Svibanj 2018

ODO traži istražni zatvor za vjeroučitelja osumnjičenog za bludne radnje nad trojicom dječaka

ODO traži istražni zatvor za vjeroučitelja osumnjičenog za bludne radnje nad trojicom dječaka
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo  traži određivanje istražnog zatvora za muškarca osumnjičenog za seksualno iskorištavanje maloljetnika u jednoj šibenskoj župi te su se žalili na odluku Županijskog suda da se on pusti na slobodu, priopćeno  je iz DORH-a.

Zbog sumnje da je počinio jedno kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri kaznena djela bludnih radnji kao i četiri kaznena djela spolnog uznemiravanja, u subotu, 12. svibnja 34-godišnjeg muškarca te ga ispitali.

'Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak od siječnja 2017. do svibnja 2018. godine u jednom župnom uredu u Šibeniku, s namjerom postizanja seksualne ugode, iskoristio svoj položaj te počinio navedena kaznena djela na štetu trojice dječaka mlađih od petnaest godina', priopćeno je iz šibenskog Županijskog državnog odvjetništva.

Nakon njegovog ispitivanja, oni su zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela podnijeli sucu istrage Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika. No, sudac istrage to je odbio i kao mjere opreza odredio mu zabranu približavanja trojici dječaka i njihovim roditeljima na udaljenost ispod sto metara, zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze sa svim tim osobama, ali i zabranu obavljanja poslova u svim župama u Hrvatskoj.

Općinsko državno odvjetništvo, koje vodi taj slučaj, u nedjelju je Vijeću Županijskog suda u Šibeniku podnijelo žalbu protiv tog rješenja suca istrage te zatražilo da se ono pobije, a 34-godišnjaku odredi istražni zatvor.

Vjeroučitelja je prijavio navodno svećenik kojem su se roditelji maloljetnika potužili da ga je seksualno zlostavljao, a kasnije se utvrdilo da su to doživjela još dvojica dječaka.
 

Iz kategorije: Vijesti