Datum objave: 09. Svibanj 2018

MATICA HRVATSKA - Prvi zajednički nastup šibenskih i vodičkih pjesnika i trubadura

MATICA HRVATSKA - Prvi zajednički nastup šibenskih i vodičkih pjesnika i trubadura
Diana Ferić
Diana Ferić

"Opjevana ljubav" bio je naziv poetske večeri na kojoj su prvi puta zajedno nastupili šibenski i vodički pjesnici i trubaduri. Recital je održan u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku, a organizirao ga je šibenski ogranak Matice Hrvatske.

Raskoš, ljepotu i emocije vlastitih stihova posvećenih ljubavi ljubiteljima poezije darovali su pjesnici članovi šibenskog ogranka Matice Hrvatske, Stipe Papak, Duška Krnić, Vinko Vučenović, Branka Rupić, Gojka Skorić - Pelajić, Dinko Škevin, Edita Vlahov, Petar Ivas, Milena Mujezin i Josipa Bepa Jurat te njihovi gosti iz Vodica Elvira Lasan Zorobabel, Ljiljana Juričev-Martinčev i Šibenika,Višnja Junaković, Ivana Bulat, Dolores Bujas i Antonio Lučić.
Posebnog ovog uspjelog i vrijednog recitala bio je nastup šibenskih trubadura, pjesnika koji sami uglazbljuju i izvode vlastite stihove, o kojima je Hrvatska televizija snimila dokumentarni film koji će premjerno biti prikazan u kolovozu na Večerima dalmatinske šansone. Na recitalu posvećen opjevanoj ljubavi šibenske trubadure, a ima ih dvadasetak, predstavio je trubadur Igor Lokas koji je uz pratnju Nine Nimca na gitari i Darka Načeva na tamburici izveo svoje skladbe Šta je to ljubav, Kada čujem kišne kapi, Harley Davidson Blues, Osjećaj (kojim počelo je sve) i Šta to ima ovdje među nama
Moderator recitala bio je čuvar šibenske pjesničke baštine i doajen lirskog pjesništva Antonio Lučić.

Kako je bilo pogledajte video zapis na našoj Facebook stranici.

Iz kategorije: Vijesti