Datum objave: 05. Svibanj 2018

Studenti metalurgije zainteresirani za posao u Impol-u TLM i za život u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je poželjan grad za one koji traže posao i karijeru u metalurgiji i srodnim djelatnostima, povoljna je vijest s Dan karijera Metalurškog fakulteta u Sisku na kojem grupa "Impol" predstavila svoje šibensko poduzeće "Impol - TLM" i planove njegovog razvoja do 2025. godine, a koji je nedavno održan u Sisku.

 

 

" Dan karijera, koji je održan u sklopu Festivala znanosti, bio je dobra prilika za komunikaciju i popularizaciju metalurške struke među studentima i učenicima. Naš stručni tim  predstavio je  grupu "Impol" i poduzeće "Impol  - TLM" kao poželjne poslodavce.  Poznato je da se studenti metalurgije u Hrvatskoj zapošljavaju izravno s fakulteta jer Hrvatska nema dovoljno metalurga. Drago nam je što su iskazali veliko zanimanje za rad u Šibeniku. Treba naglasiti da na Metalurškom fakultetu u Sisku studiraju mladi iz cijele Hrvatske, a Šibenik im je zanimljiv kao grad poželjan za život i centar industrije aluminija,  metala budućnosti. Možemo se pohvaliti da  smo upravo mi dobili najviše izravnih upita studenata", ističe  Hrvoje Galić, savjetnik  za ljudske resurse u tvrtki  Impol - TLM  koji je s kolegom  Darijom Preradom, procesnim inženjerom u Ljevaonici predstavljao Impol – TLM na tom događanju.

 

 

Na sisačkom Danu karijera  pokazalo se da su studenti dobro informirani o Impolu  te da ih, više nego sama plaća, zanimaju  njegove komparativne prednosti prije svega mogućnosti profesionalnog napredovanja i dokazivanja. Osobito pozitivno reagirali su na Impolovu praksu da novi zaposlenici imaju mentore koje ih uvode u posao i procjenjuju njihovu stručnost, sposobnost i samostalnost u radu te da se dobar i uspješan rad individualno i kolektivno nagrađuje i stimulira, odnosno da svaki zaposlenik Impola zna kako može zaraditi više i kako može napredovati.

 

Predstavljanje  Impol – a TLM na Danu karijera ugledne obrazovne i znanstvene ustanove kao što jer sisački Metalurški fakultet, zaključili su u toj tvrtki,  bila je dobra odluka jer su susreti sa studentima donijeli niz korisnih povratnih informacija koje će biti dragocjene pri ostvarivanju poslovnih planova i planova razvoja osobiti poduzeća  Impol - TLM u Šibeniku, u kojem je posao nedavno našao upravo jedan diplomirani inženjer metalurgije iz Siska.

 

Iz kategorije: Vijesti