Datum objave: 26. Travanj 2018

Branitelji na cvijetnjaku u Vodicama prepoznali crvenu zvijezdu petokraku koja to nije

Diana Ferić
Diana Ferić

Bizarni slučaj koji to nije proizvelo je desetak vodičkih dragovoljaca Domovinskog rata koji su se, kako piše Slobodna Dalmacija, okupili ispred parkića u središtu Vodica, nasuprot zgrade stare općine jer su na cvjetnjaku koji se uređuje na tom mijestu, u načinu na koji je oblikovano crveno cvijeće, prepoznali crvenu zvijezdu petokraku.

 

„Ovo je nečuveno i nedopustivo. Dosad je u ovom parkiću posađenim cvjetovima stajao hrvatski grb, a sada sve domoljube i branitelje Vodica provociraju s mrskom zvijezdom petokrakom, simbolom agresorske vojske protiv koje su se borili i ginuli hrvatski branitelji.
Petokraka je postavljena tek dvadesetak metara od spomenika poginulim vodičkim braniteljima. Poručujem gradskim vlastima i nadležnoj komunalnoj tvrtki da ako hitno ne uklone zvizdu, osobno ću već tijekom ove večeri traktorom izorati cijeli park - ogorčeno nam je kazao Rade Juričev Sudac, legendarni tenkist 113. brigade“, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

 

 

No gradonačelnica Vodica Nelka Tomić vrlo je brzo, nakon kontakta sa Stankom Birinom, direktorom gradske komunalne tvrtke „Leć“ , demantirala ono što su branitelji na cvjetnjaku prepoznali:

 

„Nema ni govora da se radi o petokraki. Novim zasadima napravljen je crveni cvijet koji je već dugi niz godina u logotipu Turističke zajednice grada Vodica.Također mi je objašnjeno da su u parku ovaj put veći dio od dasadašnjeg zasadili zelenom travom, pa više nije bilo mjesta za hrvatski grb koji je bio prije tamo“, kazala je gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

FOTO:Slobodna Dalmacija i Infovodice
 

Iz kategorije: Vijesti