Datum objave: 25. Travanj 2018

Otvoren Servisni centar Hidraulike Kurelja na Podina:Nema stručnih radnika

Otvoren Servisni centar Hidraulike Kurelja na Podina:Nema stručnih radnika
Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtke Hidraulika Kurelja d.o.o. iz Donje Stubice, koja se bavi proizvodnjom i servisiranjem hidrauličnih konstrukcija i opreme, otvorila je danas servisni centar u poduzetničkoj zoni Podi Šibenik. Zapošljavat će desetak radnika, a njihovo iskustvo svjedoči o tužnom stanju na tržištu rada u Šibensko – kninskoj županiji. „ Moram reći da me plaši što nam je za posao administratora došlo 90 prijava, a za šest stručnih radnih mjesta ukupno tek desetak prijava pa ćemo izgleda morati dovesti radnike iz unutrašnjosti“, kazao je kazao je direktor tvrtke Stjepan Kurelja dodajući da su Šibenik izabrali zato što su financijski slabi za imati servisne centre u svakom gradu pa su se odlučili za središnju poziciju u Dalmaciji.

 

 

Na otvaranju su bili gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima te brojni gospodarstvenici, poduzetnici i suradnici tvrtke.

„Ovo je još jedan u nizu pogona čiji vlasnici ne dolaze iz Šibenika već su shvatili prednost položaja Poduzetničke zone Podi te ovdje odlučili razvijati i širiti svoje poslovanje. Zona Podi kompletno je infrastrukturno i komunalno opremljena, a Grad Šibenik i dalje će biti dobar partner svim poduzetničkim inicijativama i novim ulagačima“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić uz čestitku vodstvu tvrtke poželio im je i puno uspjeha u budućem poslovanju.
 

 

„Hidraulika Kurelja na tržištu djeluje 25 godina, imamo 120 zaposlenih, a na Podima će za početak raditi sedam do 10 ljudi koji će servisirati vozila i opremu u Dalmaciji“, istaknuo je direktor Kurelja.
 

Zadovoljstvo današnjim svečanim otvaranjem pogona Hidraulika Kurelja iskazao je i direktor zone Podi Jakov Terzanović, navodeći kako je zona na raspolaganju svim zainteresiranim poduzetnicima.

 

 

Direktor zone Podi kaže da je izrazito važno što je još jedna hrvatska tvrtka odlučila poslovati iz ove industrijske zone.

"Brend Kurelja dugi niz godina radi kvalitetan posao pa im čestitam na ovom proširenju poslovanja. Prije par dana završili smo natječaj za kupnju parcele na koju će se proširiti jedna hala koja već proizvodi na Podima. Dobili smo i pismo namjere za raspisivanje još jednog natječaja, otprilike šest do sedam tisuća kvadrata, a riječ je o proizvodnoj djelatnosti ", istaknuo  je Terzanović.

 

Investicija Stjepana Kurelje vrijedna je između 10 i 12 milijuna kuna, a na Podima će biti servisni centar za Dalmaciju.

FOTO:Grad Šibenik i Šibenik In
  

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: