Datum objave: 18. Travanj 2018

Sudionici Euroshoolsporta na primanju kod dogradonačelnika Rakića i u Eko kampusu Puljane

Sudionici Euroshoolsporta na primanju kod dogradonačelnika Rakića i u Eko kampusu Puljane
Diana Ferić
Diana Ferić

Sudionike projekta „Euroshoolsport 2018.“, koji se od 16. do 20. travnja 2018. godine održava u Šibeniku, primio je u Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, a danas su im u Eko kampusu Krka u Puljanima, djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ predstavili su projekt Nepoznata Krka.

 Riječ je o natjecanju škola iz osam europskih zemalja (Francuske, Njemačke, Italije, Poljske, Grčke, Nizozemske, Danske i Belgije) koje okuplja dvjestotinjak učenika i profesora, a domaćin im je, ujedno i jedini predstavnik iz Hrvatske, Ekonomska škola Šibenik.
 

 

„Lijepo je vidjeti ovoliko mladih ljudi iz čitave Europe na jednom mjestu. Šibenik je grad sporta, grad velikog Dražena Petrovića, košarke, vaterpola, bogate veslačke tradicije te srčanih navijača, no vjerujem da ćete sve to naučiti uz druženje i fer natjecanje u danima koji su pred vama. Čestitam Ekonomskoj školi Šibenik na sjajnoj organizaciji i želim vam da se iz Šibenika vratite s lijepim uspomenama.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ravnatelj Ekonomske škole Šibenik Igor Freidrich zahvalio se zamjeniku gradonačelnika na lijepim riječima te na podršci koju im je Grad Šibenik pružio u organizaciji projekta.
 

 

Cilj „Euroschoolsporta 2018.“ je promoviranje kulture i običaja zemlje, sportsko natjecanje uz druženje, poticanje međusobnog uvažavanja te usavršavanje stranih jezika. Učenici će se nadmetati u tri sportske discipline – košarci, plivanju i cross trčanju, a u programu su izleti i obilasci u cilju upoznavanja prirodne i kulturne baštine našeg grada i županije.

Sportska natjecanja u plivanju održat će se na gradskom bazenu, u sportskoj dvorani Baldekin igrat će košarku, a natjecanje u trčanju na šetnici u kanalu sv. Ante.

Projekt „Euroschoolsport 2018.“ organizira Ekonomska škola Šibenik uz potporu Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije te brojnih sponzora i u suradnji s Medicinskom školom Šibenik.

U Eko kampu u Puljanima sudinici tog projekta imali su priliku saznati sve o održivom upravljanju posjećivanjem i provođenju edukativnih projekata u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“, koji su okosnica samog projekta Nepoznata Krka.
 

Učenici i predstavnici odgojno obrazovnih institucija su, uz stručno vodstvo djelatnika JU „NP Krka“ razgledali budući kampus te lokalitete obuhvaćene projektom Nepoznata Krka, ali i posjetili druge zanimljive dijelove Parka. Ekonomska škola Šibenik od 2014. godine je partner u projektu Euroschoolsport, koji se održava u okviru projekta Erasmus+, a čiji je organizator i predstavnik srednja škola iz Republike Francuske Le Lycée Pierre Forest MAUBEUGE. Cilj projekta je sinergija znanja i učenja stranih jezika, promidžbe sporta, kulture, običaja, turizma i cjeloživotnoga učenja. Upravo zato je Eko kampus Krka idealno mjesto za ovakav susret, s obzirom na to da dijeli iste vrijednosti s projektom. Naime, novouređeni posjetiteljski centar u Puljanima bit će interpretacijsko-edukacijsko i volontersko središte usmjereno prvenstveno na mlade, učenike, studente, znanstvenike, istraživače, koji će u okruženju jedinstvene prirodne i kulturnopovijesne baštine razvijati nova znanja i spoznaje, usavršavati se i družiti.
 

Iz kategorije: Vijesti